Magazin

Najbolje kafanske pesme koje vole muškarci

Najbolje kafanske pesme koje vole muškarci

Zašto odlazimo u kafanu? Zato što želimo da se proveselimo ili zavidamo rane, zato što smo se okupili sa dragim ljudima, zato što želimo da zapevamo. A gde je bolje mesto nego ovde! Najbolje kafanske pesme su one koje prate sve ove povode i koje boravku u kafani daju draž.

Ovo su neke od njih, za koje verujemo da ih naručuju muškarci. Prilično smo sigurni da većinu iskreno volite i da vas vezuju za neki trenutak u životu, kao što je doček nove godine! Koja je baš vaša?
 

Oči jedne žene

Pesma koju je maestralno izveo Predrag Živković Tozovac rođena je davne 1972. godine! Njom je pobedio na Pesmi leta, kada je potvrdio status najpopularnijeg pevača. Volimo je i danas, jer u njoj prepoznajemo iskrenu ljubavnu emociju. Atmodferu zagreva na mnogim mestima, pa tako i na splavu Bajka
 

"Voli me, ljubi me, jer te moje srce želi, voli me, ljubi me, jer zauvek biću tvoj. Te oči, oči jedne žene sad su ljubav moja, sad su radost moja, ne mogu, ne mogu bez nje".


Osim ove Tozovčeve pesme volimo i "Jesen u mom sokaku", "Mirjana", "Violino ne sviraj", kao i mnoge druge. 


Slike u oku

Ljubiša Stojanović Luis ostavio nam je jednu od najlepših pesama - Slike u oku. Ona je nastala 1985. godine. Uz nju možemo da uživamo sa osobom koju volimo, često je odabrana za pesmu za prvi ples, a nijedan docek nove godine ne može da prođe bez nje. 
 

"U tvome oku slike su jasne, srećna ćeš živeti, kol'ka je sad tu uloga moja, neću te pitati. Dovoljno je to, da mi kažeš ti, dragi bez tebe ne mogu živeti".


Luis nam je poklonio i druge pesme koje rado slušamo, kao što su: "Dunjo moja", "Mećava", "Obriši suze maa moja".
 

Nije život jedna žena

Ima li muškarca koji ne voli ovu pesmu? Čuveni hit Miroslava Ilića nastao je 1983. godine. Na ovom albumu uz nju se našao i hit "Pozdravi je, pozdravi". Prvi taktovi već nas podižu na noge, a potom u vazduh lete i ruke, kao što je slučaj na splavu Konzulat Waterfront! Ovu pesmu vole i mnoge pripadnice lepšeg pola. 
 

"Nije život jedna žena, što si glavo zamišljena, još života ostalo je, natrag suze moje".


Ovo je samo jedan od mnogih Miroslavljevih pesama koje rado poručujemo: "Polomiću čaše od kristala", "Božanstvena ženo", "Devojka iz grada".
 

Ti ne ličiš ni na jednu

Ovu iskrenu mušku emociju sa svetom je podelio Ljuba Aličić 1986. godine. Mnogo se suza prolilo i čaša slomilo uz ovo remek delo, kome je itekako doprineo Ljubin glas.
 

"Ti ne ličiš ni na jednu, a puno sam žena sreo, mnogima sam kose pleo, a tebe sam zavoleo".


Od Ljube Aličića izdvojile su se i pesme: "Plačite sa mnom jesenje kiše", "Sumorno jutro", "Bogovi zemljom hode" i druge. 
 

Dva galeba bela

Jedna od kultnih pesama, po kojima ćemo pamtiti kralja narodne muzike Šabana Šaulića, otpevana je prvi put 1979. godine. Ovo je jedna od onih, kako ih nazivamo, "teških" pesama, koje oslikavaju najdublje emocije. Pesma koja se naručuje na fajrontu ili kada gost ostane među poslednjima u kafani.
 


Veliki Šaban je za sobom ostavio i neke od neprolaznih hitova: "Dođi da ostarimo zajedno", "Verujem u ljubav", "Šadrvani" i mnoge, mnoge druge. 

Spremili smo za Vas: