Magazin

Kokteli na splavu The Money - ukus leta

Kokteli na splavu The Money - ukus leta

Leto u gradu ne mora samo da vas asocira na vreo asfalt, usijane automobile, suv vazduh i žeđ. Za one koji znaju da uživaju, leto je provod, sloboda, uživanje na reci uz najbolje ritmove noći i osvežavajuća pića. Upravo to omogućavaju čuveni splavovi u Beogradu, a jedan od njih je i splav The Money.
 

Ovo kultno mesto, letnja verzija popularnog kluba The Bank, nalazi se na Sajamskom keju. Ovde vas očekuju najbolji di džejevi, luksuzni enterijer i ludi kokteli. Ovo je mesto upravo poznato po ovim miksevima pića, pa vam predstavljamo neke od njih.
 

Koktel Americano

Ovaj koktel čini odlična kombinacija vermuta i kamparija, uz osvežavajući biter i soda vodu. Naravno, led se podrazumeva. Piće je namenjeno ljubiteljima vermuta, koji se sipa u količini od dve trećine, dok se kampari sipa u količini od jedne trećine. Bitera se dodaje svega nekoliko kapi, kako bi ceo miks bio još zabavniji.
 

Koktel Negorni

Negroni koktel ime je dobio po grofu iz Italije. On je obožavao koktel koji smo pomenuli, Americano, ali sa posebnim dodatkom - džinom. Ovaj recept se sada malo menja, jer se dodaju jednake količine vermuta, kamparija i džina. Soda voda, dve kocke leda i piće je spremno! Naravno, piće sa stilom, u maniru jednog grofa.
 

Koktel Cuba Libre

Cuba Libre je jak koktel, osvežavajuć i sladak. Podseća na opuštene noći i dobru zabavu.  Beli rum je njegova osnova, a koristi se i čist sok limuna. Limun ili limeta koriste se i za dekoraciju. U sve to dodaje se Coca Cola (Koka Kola), uz neizostavne krupne kocke leda. Možete da birate onu regularnu ili bez šećera. Prema želji možete da tražite i slabiju verziju ovog pića. 
 

Koktel Mai Tai

Mai Tai je pravi letnji izbor, jer je ovo tropski miks. Koristi se tamni rum i amareto liker. Dodaje se sok od pomorandže i sok od ananasa. Već je preukusno, zar ne? Kap grenadine i kriška narandže kao dekoracija, samo su dopuna ovom uživanju. Ovde je poželjan stiniji led.
 

Devil's Ice Tea

Koktel ovakvog imena sigurno donosi nešto što nije za svakoga. Devil's Ice Tea je zapravo kombinacija nekoliko pića, čak možda i jedan od koktela sa najviše njih na spisku. Tu su vodka, rum, gin, tekila, Triple Sec, Sour Mix, Sprite, apsent i Pushkin Red Vodka. Koliko ste hrabri (ili ludi) da ovo probate? Ako se usudite, vodite računa da ne sedate za volan!
 

Koktel Flaming Lamborghini

Koktel sa zanimljivim imenom Flaming Lamborghini je zaista takav - zapaljiv! Njegovi sastojci su Kahlua, Sambuca, Blue Curacao i Baileys Irish Cream. Pomešaju se prva dva sastojka, a ispijaju se pomoću čašice. Potom se iz zasebnih čašica ispijaju druga dva sastojka. Možda je komplikovano, ali je efektno i uz njega će provod biti kao da je docek. Vodite računa sa ovim kotelom!
 

Naravno, ovo su samo neki od koktela koje možete probati na splavu The Money. Tu su i Campari Tonic, Margarita, Sex on the beach, Tequila Sunrise, Cosmopolitan i mnogi, mnogi drugi. Poseban specijalitet kuće, koji je uzgred i najskuplji, jeste The Money koktel, a u čemu je tajna saznaćete samo ako posetite ovaj splav.
 

Pozovite ili pišite na 062/262-212 i rezervišite svoje mesto za ispijanje koktela!

Uživajte!
 

Foto: Pixabay / Pexels

Spremili smo za Vas: