Magazin

Koja frizura odgovara za koji oblik lica?

Koja frizura odgovara za koji oblik lica?

Kosa i frizura jedan su od zaštitnih znakova svake žene. Kosa nam daje mogućnost da se igramo sa njom i da je menjamo. Tako isprobavamo dužine, boje, stilove. Oblik lica itekako utiče na to da li će nam frizura pristajati ili ne. Ako još niste pronašli onu pravu za sebe, donosimo vam nekolimo smernica, na osnovu kojih možete da odaberete pravu dužinu kose, njen oblik, odnosno pravu frizuru.

Za početak zavežite kosu i stanite ispred ogledala. Gde je vaše lice najšire? Zamislite da linija uokviruje vaše lice. Na koji oblik vas najviše podseća - ovalni, okrugli, kockasti, izduženi, srcoliki ili dijamant?
 

Frizure za ovalno lice

Ako vam se čini da vam lice ima izgled naopakog jajeta, radi se o ovalnom obliku lica. Lice je duže, a donja polovina je nešto šira od gornje. Vama odgovaraju izuzetno kratke frizure. Ukoliko ipak volite dužu kosu i imate lokne, odlično će vam pristajati podignuta kosa. Ukoliko volite puštenu kosu, nemojte je puštati duže nego do ramena. Ukoliko ipak volite dugu kosu, bez obzira na sve, što ćešće je nosite kao lepršave lokne, što će biti odličan izbor i za izlazak na mesta kao što je Baraka .
 

Frizure za okruglo lice

Lice ovog oblika imate ukoliko su vam širina i dužina lica gotovo istih mera. Odlično vam odgovaraju slojevite šiške, kao i kratkke frizure, koje imaju volumen na potiljku. Odaberite i frizure koje će vam malo izdužuti lice, a posebno vam lepo stoje one frizure čiji su strane kraće i bliže licu. Odličan izbor je i duga kosa sa šiškama.
 

Frizure za kockasto lice

Imate jaku liniju vilice, a širina i dužina lica su gotovo iste? Imate kockasti oblik lica. Nosite dugu, talasastu kosu ili slojevitu, nežnu bob frizuru. Takođe vam odgovaraju šiške postavljene na stranu.
 

Frizure za izduženo lice

Izduženo lice podseća na pravougaonik. Nikako nemojte da nosite kosu do brade. Odaberite slojevitost oko jagodica i ušiju, kako bi vam lice bilo zaobljeno. Bob je takođe u redu, kao i duga kosa, koja ima stepene koji počinju ispod brade. Lice će vam skratiti i šiške, koje mogu da budu ravne ili na stranu.
 

Frizure za srcoliko lice

Srcoliki oblik lica podseća na trougao, a brada je izdužena. Pošto imate lepe jagodice, bob je pravo rešenje, jer će ih naglasiti. Ovu frizuru obavezno odaberite za svečanosti, kao što je docek Nove godine. Obavezna je dužina do brade, nikako kraće. Ako se odlučite za šiške, neka budu stepenaste i na stranu. Trebalo bi da izbegavate zalizanu kosu i onu koja daje volumen na temenu.
 

Frizure za lice sa oblikom dijamanta

Lice ovog oblika može se tumačiti i kao ćoškasto. Duguljasto je, sa ćoškastom bradom i visokim jagodicama. Ako je lice proporcionalno, trebalo bi da ga naglasite tako što ćete kosu staviti iza ušiju. Odgovara vam i kratka, bob frizura, sa volumenom na krajevima. Odlična je i stepenasta frizura, sa tim da krajevi budu izvijeni. Trebalo bi da izbegavate kratke šiše i volumen na temenu.

Ako možda smatrate da vaše lice ima manu, setite se da je stvoreno za različite stilove i oblike frizura, tako da uvek možete da izgledate drugačije, a podjednako lepo!
 

Foto: Pixabay / kaleido-dp

Spremili smo za Vas: