Magazin

Kako izgleda doček Nove godine u Beču

Kako izgleda doček Nove godine u Beču

Ako niste bili, evo kako to odprilike izgleda.

Dočekati Novu godinu u Beču postalo je veoma popularno novogodišnje putovanje. Dočekati Novu godinu u ovom carskom gradu je čarobno iskustvo koje bi zadovoljilo ukus i najprobirljivijeg putnika ili turiste.

To je grad kulture i umetnosti. Zvuk valcera odzvanja ulicama Beča. Ako ste odlučili da Novu godinu dočekate u Beču, iz Beograda do njega trebaće vam 6 sati automobilom, ili 8 autobusom. A ako ste našli jeftinu avionsku kartu očas posla ste u Vieni, gradu u kom su šetali Betoven, Mocart, mnoge carske dinastije i otac psihoanalize Sigmund Frojd.

Beč je izuzetno uređen i čist grad. Ulice su za primer drugim gradovima kao i čitava Australija. Komunalne službe 24h vode brigu o građanima.

U samom centru grada, nalazi se bečka opera kao i veliko šetalište. Ispred opere možete sesti i besplatno gledati predstave, jer se na video bimu ispred opere prenosi ono što se događa unutra. Inače, ulaznica za operu košta 126 evra ako stojite, pa sve do 400 u zavisnosti od pozicije.

Hotel Saher (Sacher) po kome je saher torta dobila naziv nalazi se blizu opere. Saher tortu možete da kupite u hotelu i jedino se ona smatra originalom, iako se i u ostalim poslastičarnicama prodaje.

Dvorac Šenbrun (Schönbrunn) i yoološki vrt su takođe destinacije koje bi trebali da posetite. Kompleks dvoraca je izgrađen krajem 17. veka u baroknom stilu. Njega je izgradio arhitekta Bernard Fišer fon Erlah, na zahtev cara Leopolda I. U Bečkom zoološkom vrtu možete videti čak 750 životinja i retkih životinjskih vrsta. Cena karte za zoološki vrt je 16 evra za odrasle i 8 evra za decu. Radno vreme zoološkog vrta u zimskom i novogodišnjem periodu je 09:00-16:00h.

Još dvoraca možete naći u Beču i okolini. Jedna od zanimljivosti izvan Beča je čuvena barokna palata Belvedere. Ona se sastoji od dve palate i vrta. Prvo je bio letnjikovac princa Eugena Savojskog, zatim stalno boravište Franca Ferdinanda. Projektovao ga je arhitekta Lukas fon Hildebrantu 17. veku. Danas se u njemu nalazi muzej slikarstva gde se čuvaju dela slikara Gustava Klimta, Egona Šilea i drugih.

Ako ste tip koji voli zabavu, za vas je idealno mesto Prater, čuveni bečki park. Više od 250 različitih vrsta zabave, od kuće straha do raznih varijanti lunaparka. Tu je i veliki točak karusel, visok 65 metara sa kog se vidi panorama čitavog Beča. 1776. godine, car Josef II poklonio je ovu oblast Beču da bude centar zabave i to je tako i dan danas. Cene ulaznica su od 2 do 20 evra.

Nacionalna biblioteka u Beču prelepa je spolja kao i iznutra. Poseduje knjiga skoro koliko i biblioteka u Vatikanu. Barokni stil zrači neverovatnom lepotom i nikog neće ostaviti ravnodušnog. Ulaz je oko 5 evra, a za decu je besplatan.

Noćni život u Beču je bogat, klubova na sve strane, a oni zadovoljavaju svaki mužički ukus. Ulaz u nekim klubovima je besplatan, a u nekim se plaća. Cena ulaza konstantno varira. Cene pića su pristojne, pivo je naprimer od 3 evra pa naviše, a kokteli od 10-20 evra.

Novogodišnje putovanje takođe možete iskoristiti za šoping, pored čuvenog Pandorfa, tu su prodavnice u pešačkim ulicama Kärntnerstrasse, Graben i Kohlmarkt gde možete kupiti nove kolekcije kao i prošlogodišnje sa velikim sniženjima. Tu su i veliki tržni centri kao što su Bahnhof City i Wien West, koji na prodaju nude sve, od elektronike do hrane i garderobe.

Provesti Novu godinu u Beču je mudra odluka. Temperatura u Beču je malo niža od temperature u Beogradu, ali ne mora da znači. Toplu garderobu, kuvano vino i pravac Beč.

Spremili smo za Vas:Popularne ponude

LOVE HOUSE EVENT CENTAR

LOVE HOUSE EVENT CENTAR

Hotel Balašević

Hotel Balašević

PERLA EVENT HALL

PERLA EVENT HALL

RESTORAN KOŠUTA

RESTORAN KOŠUTA