Magazin

Kada ići na odmor u Maroko

Kada ići na odmor u Maroko

 

Iako se u Maroko može ići tokom čitave godine, većina turista obično ide tokom jula i avgusta. Sem što je avgust špic sezone za strane turiste, u avgustu i većina Marokanaca ide na odmor. Mnogi od njih žive i rade u Evropi, najviše u Španiji i Francuskoj, i većina njih dobija slobodan mesec koji provodi u rodnoj zemlji. Ljubitelji plaža koje interesuje kada je najbolje otići u Maroko bi trebalo da znaju da su plaže najbolje opremljene tokom jula i avgusta. Ovo je povezano sa činjenicom da većina turista tada ide u Maroko.

 

Većina turista razmatra pre svega vremenske prilike pre nego što reši da krene na put. U ovoj zemlji je relativno toplo tokom čitave godine, iako se klima u planinskom delu znatno razlikuje od one u pustinjskim ili priobalnim delovima. Zime su posebno hladne u Atlaskim planinama. Čak kada napada dovoljno snega, u Maroku možete skijati – u dolini Urike postoji nekoliko skijaških centara, kao i u Fezu, koji je bliži srednjem delu Atlaskih planina. Dok sneg pada na planinama i temperatura zimi često pada ispod nule, ostala godišnja doba su umerenija po tom pitanju i mnogo bolja za planinarenje. Mnogi turisti vole da „pobegnu“ iz ravničarskih predela i osete toplotu kroz avanturu penjanja po ovim planinama ili ih samo obići tokom letnjeg odmora.

 

Tokom leta temperature u Maroku idu i do 40° Celzijusa, stoga je preporučljivo da turisti koji ne dolaze na odmor na more dođu u obilazak tokom proleća ili jeseni. Ovi meseci su odlični za putovanje širom celog Maroka, jer je klima idealna, a nema letnje turističke gužve. Smatra se da je proleće najbolje godišnje doba za posetu Maroku, jer letnja žega može biti zaista teška. Tokom zimskih meseci je hladnoća, pogotovo noću, prilično teška. U gradovima poput Marakeša zimske noći mogu biti veoma hladne. Srećom, priobalni gradovi su obično svežiji i tokom letnjih meseci zahvaljujući jakim vetrovima koji dolaze sa okeana, što čini gradove poput Agadira toliko popularnim tokom letnje sezone.

 

maroko

Mnogi turisti zajedno sa vremenskim prilikama razmatraju i značajne festivale i događaje u državi. Mesec ramazanskog posta nije naročito zgodan, jer je lokalno stanovništvo mnogo posvećenije religiji i postu nego turistima. Neki restorani i kafići ni ne rade tokom Ramazana, a i radno vreme u ostalim delatnostima je obično skraćeno. Ipak, noću je dosta drugačije. Sve postaje življe i veselije i zaista je jedinstveno iskustvo videti tako nešto.

 

Postoji još mnogo stvari koje turisti razmatraju kada planiraju put u Maroko. Za one koji nemaju mnogo novca je najbitnije da odrede doba kada je sve jeftinije. Van sezone, pogotovo zimi, većina hotela u zemlji nudi mnoge popuste. Takođe je lakše naći i popuste kad je u pitanju cena putovanja, mada su za to pogodni i proleće i jesen. Tada je lakše naći smeštaj i prevoz po povoljnijim cenama, za razliku od letnje sezone. Obično turistički aranžmani nude posebne pogodnosti i popuste u zavisnosti od godišnjeg doba, pa se zato raspitajte o tome pre nego što se zaputite u ovu divnu zemlju.

Spremili smo za Vas:Popularne ponude

LOVE HOUSE EVENT CENTAR

LOVE HOUSE EVENT CENTAR

Event centar Victory

Event centar Victory

Hotel Balašević

Hotel Balašević

PERLA EVENT HALL

PERLA EVENT HALL