Magazin

Dočekajte Novu godinu u Srbiji!

Dočekajte Novu godinu u Srbiji!
Akcija kojom je promovisano letovanje u Srbiji ove godine dobila je različita tumačenja. Od kritika i podsmevanja, do odlaska na željeno mesto uz vaučer. Ono što je sigurno postignuto, jeste da se o tome govori i da se Srbija uzme u razmatranje kao destinacija u kojoj možete da uživate. Isti princip može da se primeni i na zimovanje, iako su Kopaonik i Zlatibor već odavno najposećenije srpske destinacije zimi. Doček Nove godine u Srbiji? Što da ne!
 
GRADOVI
 
Srbija ima mnogo centara do kojih se lako može doći, a da nisu samo Beograd, Novi Sad ili Niš. Subotica, Loznica, Negotin, Leskovac? Uzmite u ruke kartu, odaberite omiljenu stranu sveta i zaputite se baš tamo! U svakom gradu pronaći ćete neki prostor za proslave koji vam odgovara. Trg, restoran, klub. Možda tokom putovanja upoznate još neke osobe, pa upadnete i na kućnu žurku. Naravno, u vreme interneta već unapred možete da istražite ponudu i da tako sebi olakšate izbor. Ukoliko nemate nameru da idete svojim automobilom, autobusi i vozovi su na raspolaganju i tokom praznika. Potrudite se da u gradu upoznate ljude, pogledate sve znamenitosti, okusite specijalitete i domaća pića i tako zaista doživite duh mesta u kome ste. 

PLANINE
 
Naša zemlja prepuna je prirodnih lepota, pa doček nove godine u Srbiji može biti prava avantura! Planine su, naravno, prva opcija koju možete da zamislite. Osim onih koje smo pomenuli tu su i Goč, Rudnik, Stara planina, Jastrebac, Pešter i druge. Osim skijanja, ovde možete da uživate u brojnim etno selima. Upoznajte se sa ručno pravljenim proizvodima od kože, ukusnim specijalitetima od mleka, starim jelima. Za one koji vole duhovnost, manastiri su uvek u blizini. Provod na planinama najčešće ne prolazi bez trubača, pa ako volite vatrene žurke, ovo je odlična ideja!
 
SALAŠI
 
Jedna od karakteristika severa naše zemlje sigurno su salaši. Oni su idelan prostor za proslave ukoliko volite etno ambijent, koji odiše raznolikošću kultura. O hrani posebno ne treba govoriti. Vojvođanski specijaliteti odišu velikim porcijama, začinjenim i ukusnim, gde je meso okosnica svakog jela. Kuglofi, šnenokle, gomboce zasladiće stvari. Za potpuni ugođaj na ovakvim mestima pobrinuće se tamburaši. Starogradske i narodne zvuke, a ponekad i neki evergrin, čućete da silazi sa naštimovanih žica. Dok ispijate čaše dobrog vina, uz vatru i drago društvo, shvatićete da je doček Nove godine u Srbiji jedna od vaših najboljih odluka!

 

Spremili smo za Vas:

baner
baner
baner
baner
baner
baner