Magazin

Doček Nove godine uz film

Doček Nove godine uz film
Iako će restorani, splavovi, kafane i klubovi za Novu godinu biti prepuni, neki će se odlučiti za malo mirniji pristup toj magičnoj večeri. Verujem da će vam poslednje na umu biti da se upustite u večite reprize naših kanala, stoga, evo nekoliko predloga u prazničnom duhu.
 
Scrooged 
Sebični, cinični TV magnat dobijia posetu od tri duha, koji ga podsećaju vrednostima koje je davno zapustio. Topla preporuka, jer u Novu godinu trebamo ući svesni svojih nedostataka i greški koje smo tokom prethodne godine činili. Praznici su pravo vreme za nekoliko obećanja sebi. Neka vas kroz čudesan put promene provede Bil Marej, koji je u glavnoj ulozi ostavio veoma jak utisak. 
 
Joyeux Noel
Ono što nam svima treba za vreme praznika – lekcija iz humanosti. Film se dotiče ratnog doba, tačnije Prvog Svetskog rata i različitih zaraćenih strana na Zapadnom frontu koje pozivaju na nezvaničan mir. U ovom jedinstvenom filmu koji je baziran na istinitoj priči, susrećemo se sa Nemcima, Škotima i Francuzima koji na veoma čudan način šalju jednu neverovatnu poruku koja može iz korena promeniti vaš pogled na svet. Sjajan francuski film, koji iako u glavnoj ulozi nema holivudske zvezde ostavlja dubok trag na čitavu kinematografiju.
 
It’s a Wonderful Life
Dirljiv film o prolaznosti života. Andeo pomaže biznismenu, koji je saosećajan, ali beznadežno frustriran. Film se bazira na tome kako bi se život odvijao da biznismen nikada nije rođen. Iako ima preko 60 godina, ne fali mu nimalo “varnice” i bez problema bi mogao “prsa u prsa” sa najlepšim filmovima svih vremena. Vanserijski nastup Džejmsa Stjuarta  i Done Rid koji samo doprinose ovoj neverovatnoj ideji.
 
Love Actually
Ako ste planirali lagano veče bez nekog umnog napora možda je bolje da ovo ostavite po strani. Iako se bavi klasičnom temom ljubavi, ali prati osam parova! Na momente veoma dirljiva priča zbog koje ćete se preispitati, zapitati...možda nije pametno ako ne planirate ozbiljne razgovore u 12 časova. Hju Grant ponovo briljira u glavnoj ulozi.
 
 
Bad Santa
Za ljubitelje prljavog...veoma prljavog humora i neslanih šala. Bili Bob Torton ulazi u ulogu mizernog prevaranta koji sa svojim partnerom (Toni Koks) kuje plan da obije prodavnice na Božićno veče. Kako plan napreduje, sve se više i komplikuje. Neočekivani obrti, iritantni klinac i mnogo smeha vas očekuje kroz ovu neverovatnu priču.
 
To je samo nekoliko pregleda o filmovima čija se radnja dešava u vreme praznika. Malo više prazničnog duha nikome ne može da škodi, a dosta ovih filmova ima neočekivan kraj, dok se iza same radnje krije jedna veoma poučna poruka.
 
 

Spremili smo za Vas: