Magazin

Doček Nove godine u klubu Gold

Doček Nove godine u klubu Gold

Jedno od najpopularnijih mesta u Beogradu bila je kafana sa nazivom Gaučosi. To je zapravo bio klub-kafana, koji je bio jedan od onih sa najdužom tradicijom. Ovde je provod bio zagarantovan tokom cele godine, jer je postojao zatvoreni, ali i otvoreni deo.

Adresa kafane bila je bulevar Vojvode Bojovića 10, odmah pored Kalemegdana, u središtu Dorćola.

Enterijer je bio klasičan, moderan klupski, a muzika i sjajna atmosfera bile su klasično kafanske. Kafana Gaučosi mogla je da prima do 700 ljudi. 

Ovde su nastupali neki od naših najpoznatijih izvođača, i najpopularnijih beogradskih bendova, kao što su: Đani, Bane Mojićević, Jami, Ana Bekuta, Sedativ bend, Aria bend, Filip Mitrović, Antidepresiv bend i mnogi drugi.

Situacija se danas promenila, ali ne drastično. Ovo mesto danas ima samo novi naziv - Gold klub.

 

Gold klub

 

Gold klub je i dalje ostao miks kluba i kafane, ali sa kapacitetom od čak 800 osoba. I dalje je mesto sjajne atmosfere i uvek dobre muzike. 

Možete da birate barski sto, pult, visoko sedenje ili separe. Posebna prednost je što ćete uvek imati dovoljno prostora. Još jedna od mnogobrojnih prednosti ovog kluba  je parking u sklopu lokala, pa ne morate da brinete gde ćete smestiti svog četvorotočkaša.

Dress code je obavezan, a može biti casual ili elegant. Ovo mesto posećuju različite generacije, a najčešće se sluša narodna muzika.

Osim dobrog noćnog provoda, Gold ima i recept za doček Nove godine

 

Doček Nove godine u klubu Gold

 

Kada je u pitanju Nova godina klub Gold je pripremio za doček 2020. godine all inclusive ponudu sa cenom ulaznice od samo 29€, u koju je bila uključena neograničena konzumacija i alkoholnih i bezalkoholnih pića tokom cele večeri.

Naime, ovaj doček je nazvan premium dočekom. Za vrhunsku atmosferu i fenomenalan doček bili su zaduženi Miloš Živković (Zvezde Granda), Ivana Milić i bend. 

U pauzama benda muziku su puštali di džejevi DJ Armyhector i DJ Overfused.

Naravno, bila je potrebna i doplata stola, a ona se kretala od 20 evra za barski sto, do 200 evra za separe. 

Očekujemo da će nešto slično biti i za doček 2021. godine, ali svakako bi trebalo sačekati kasnu jesen, da se proveri kakva će biti situacija sa virusom korona. 

 

Šta znači reč "gold"?

 

Gold je reč na engleskom jeziku, koja označava zlato. Dakle, nešto veoma vredno i sa visokom cenom. Kada kažemo da je nešto "čisto zlato", znači da može da nam donese veliku dobit. 

Kada nekom tepamo, "zlato moje", znači da tu osobu veoma volimo, da nam je jako bitna i važna.

Zlato je zapravo hemijski element, koji ima zanimljivo ime na latinskom - aurum, što znači "sjaj zore".  Ima nekoliko boja: crvenu, zelenu, plavu, žutu i belu. Verujemo da ste do sada sigurno čuli za žuto i belo zlato, koje je u zlatarama i dostupno.

Najveća nalazišta zlata nalaze su u Južnoj Africi, a potom u SAD, Kanadi, Australiji, Rusiji, Peruu. 

Zlato se koristi za izradu luksuznih predmeta i nakita, ali i kao podloga više nacionalnih valute, kao monetarni standard i kao pokriće platne moći. Dve trećine svetskih zaliha zlata nalazi se u obliku zlatnog novca i zlatnih poluga u bankovnim trezorima.

Spremili smo za Vas: