Magazin

Doček Nove godine u ,,Kafani kod Glumca”

Doček Nove godine u ,,Kafani kod Glumca”
Verovatno onima koji još nisu odlučili gde će za Novu godinu prolaze kroz glavu misli: ,,Jaoo, gde da slavim novogodišnje veče, još nedelju dana je ostalo do te večeri. Ako uopšte budem išla, šta da obučem? Da li je neko u situaciji kao ja da ne zna gde će dočekati to posebno veče?”. Ne nervirajte se, tu smo mi da vam ponudimo najkompetentnija mesta za takve događaje u našoj prestonici.
 
Verovatno ste prošli kroz sve kafane koje ovaj prelep grad pruža. Ako niste, krenite, jedan je život, jednom ste mladi. Da li si bio uopšte mlad ako ne znaš šta je to ,,pijanstvo”? Ako bar jednom nisi prešao granicu normalnosti? Ako bar jednom nisi proveo Novu godinu u nsjveselijoj atmosferi a toga se ne sećaš? Anonimnost ,u ovom slučaju, mi dozvoljava da se obraćam našim jezikom svojim generacijama koje znaju o čemu pričam. Naravno, ne treba prelaziti granicu uvek, u svakom slučaju-sve što je previše, ne valja. Ali pošto je ovo posebna noć koja nas oslobađa granice- navali narode! 
Verujem da ste svi vi jednom prošli kroz ,,Kafanu kod Glumca”. Da, to je ona mala kafanica u Kneza Miloša, odmah pored Ambasade Kanade. Ona se nalazi u tzv. Čkaljinom sokačetu. Zašto? Jeste čuli za Miodraga Petrovića Čkalju? To je glumac koji je živeo u zgradi koja se nalazi pored kafane. Kažu da se u ovoj kafanu krije stari beogradski duh. Da li osećate taj duh o kome pričaju? Definitivno se ovde misli na duh, atmosferu koja je srasla sa ovom vrlo posećenom kafanom. Nemojte da mislite da je ovde reč o nekom duhu čoveka. 
,,Kafana kod Glumca”  je retka od onih koja je velika stara kuća, gde se vodi računa o najsitnijem detalju, jer, kažu, detalji imaju priču. Možete onda pretpostaviti šta su smislili za specijalno novogodišnje veče, kakav tretman za svoje goste. Ova kafana je najlepša zimi kada se sneg zadržava na puzavici koja prekriva čitavu kuću. On daje poseban šmek ovom vrhunsko-uređenom mestu. Prostor kafane je tako napravljen da ćete se u svakom delu osećati kao u centru te kafane. Napravljene su kaskade, tako da se svi gosti nađu nekako ispred bine. Svaki deo kafane asociraće vas na lokaciju nekog kultnog filma ili serije. Imate priliku da se osećate kao u snu, kao u nekom filmu. 
Nova godina nam se baš približila, verovatno je sve spremljeno za najluđu noć. Šta čekati više? Ne treba propuštati prilike koje nam se pružaju u životu. Ova kafana, neminovno je da je ostavila na vas jak utisak pri prolasku kroz nju. Ona je ostala verna vama, ostanite i vi njoj.
Novogodišnji muzički program su vam spremili Nikola Bjelogrlić i Ivana Milić. Hrana i piće su all inclusive, što znači da je za vas spremljena vrhunska usluga. Neograničena konzumacija alkoholnog pića kao i bezalkoholnog. Uz svaki sto ide dodatak flaša nekog žestokog pića-Smirnoff, Johnnie Walker Red Label itd. Kao hranu ćete imati meze koje će vas malo usporiti, ali morate imati snage da biste preživeli novogodišnji događaj. 
Jedva čekam Novu godinu jer toliko se priča o njoj, toliko polemiše. Toliko euforije, razdraganosti, isčekivanja…
 
Kristina Nedeljković
 

Spremili smo za Vas:

baner
baner
baner
baner
baner
baner