Magazin

Doček Nove godine u cafeu Recoleta

Doček Nove godine u cafeu Recoleta

Prvi sneg uvek dođe očekivano. Danima ga najavljuju kao katastrofu koja nas očekuje i velike minuse od kojih ćemo se smrznuti, ali mnogi ne shvataju da je to jedan od najmirnijih trenutaka. Logično je da noću temperature drastično padnu što stvara idealne uslove za sneg. Samim tim prve pahulje najčešće se pokažu noću, što je bio slučaj i juče, pri svetlu uličnih svetiljki. Zima je i noć, i samo ni koji zaista moraju još uvek borave mimo svojih toplih domova. Sa zimom nam polako dolazi Nova godina. Verujem da većina još uvek nije odlučila gde će da ide, bez obzira na to što nam je Nova godina već za nekoliko dana.

 
Iako je vreme pred nama najlepše doba godine, isto toliko koliko se radujemo predstojećim praznicima toliko ih se i plašimo budući da sa sobom nose velike izdatke.Naš narod često govori da ništa ne počisti tako dobro džepove kao Nova godina. Mada, ne morate ići na veoma skupa mesta-uvek ima onih organizacija koje gledaju da i ljudima bude povoljna cena.  Ovaj svetski praznik je jedan od najskupljih praznika  ako ne i najskuplji. Za proslavu u Srbiji treba izdvojti određenu svotu novca koja često i prevazilazi  prosečnu platu naših građana. U zavisnosti od toga za kakav se doček organizujete  treba izdvojiti različite svote novca.
 Novogodišnja noć bi trebalo da bude magična, u skladu sa samom prilikom. Sad verovatno imate problem sa tim gde biste proslavili novogodišnje veče. Vaši prijatelji idu u inostranstvo, neki ostaju u kući sa svojom decom, neki će otići u klub a neki u restoran. Šta fali cafeu? Zašto cafe ne bi mogao da bude magično mesto za novogodišnju noć? Uz dj-a provesti noć, uz dobru muziku, malo pića i hrane, i sve može biti savršeno i neodoljivo. Ovaj cafe vam organizuje i dnevnu žurku kao zagrevanje za novogodišnju noć od 12-18h. Ulaz je besplatan a cene pića su regularne. Novogodišnja žurka počinje u 22h i traje do ujutru. ,,Pijani smo svi pa šta, sve nas zora zateklaa“...-pade mi na pamet ova fraza. Totalno je u skladu sa dočekom. 
Znam da kada rezervišete svoje mesto dolaze drugi problemi poput toga kakvu haljinu izabrati u skladu sa samom prilikom. Kakve cipele nositi a da vam istovremeno budu udobne i da lepo izgledaju. Uvek se javlja misao kod žena: ,,A da li bih ja mogla da prođem sa nekom malo sportskom kombinacijom? Da li će još neko osim mene biti u tomfazonu?“ i tako u krug. Mi žene smo uvek bile i uvek ćemo biti komplikovane. Mada u tome je lepota ženskog roda. I frizura i šminka-sve to možete obezbediti za kratko vreme-samo zamislite. Možete i sami napraviti. Nekada znate da i kada odete kod frizera i kod šminkerke, ne ispadne onako kako ste zamislili. Zato sam ja uvek za tu neku improvizaciju gde ćete sebi biti sve u jednom. Više je to kao neko pravilo da se mora ići kod mnogih ljudi, koji su stručni u tome, da biste izgledali savršeno. Ne brinite se, samo se opustite i pustite da vas ovaj duh, koji nam nije tako čest, vodi mislima.
 
Kristina Nedeljković
 
 
 
 
 
 
 
 

Spremili smo za Vas: