Magazin

Doček Nove godine u Bratislavi

Doček Nove godine u Bratislavi

Novogodišnje putovanje je ona vrsta putovanja koju nikada nećete zaboraviti. Tu se vidi sav poseban glamur, sav sjaj i lepote sveta i života. Kada odete na novogodišnje putovanje, tamo će te videti samo lepe delove gradove i što je najvažnije,  u tim delovima grada videćete samo srećne i nasmejane ljude. U one druge, manje srećnije delove grada, dok vaše novogodišnje putovanje traje, srećom, nećete zalaziti.

Evo, na primer, posetite Bratislavu. Ona je blizu, tako slatko i tako mila. Nećete potrošiti mnogo novca, a dobićete utisak stare, evropske prestonice.
Novogodišnje putovanje počinje!
Stari grad!
Lepota ovog Starog grada je u tome što on nije velik, pa ga možete vrlo brzo obići. Ono što j tu posebno zanimljivo jeste Mihaelov toranj, visok je 51 metar, a predstavlja dio odbrambenog sistema zemlje. Njegov današnji izgled predstavlja kip svetog Mihaela u borbi protiv zmaja. Tu se nalazi i izložba oružja iz Gradskog muzeja, kao i tačka „nultog kilometrima“, sa upisanim udaljenostima 29 metropola.
Glavni trg!
Posebna lepota Glavnog trga je Rolandova fontana za koju je povezana zanimljiva legenda. Kaže se kako kip na vrhu fontane, u ponoć na Novu godinu, okrene na drugu stranu kako bi pozdravio strae junake koji su u prošlosti došli braniti grad. Evo, ovo novogodišnje putovanje vam je dobra prilika da proverite istinitost te legende. Na Glavnom trgu takođe možete videti mnogo gradskih kafana u bečkom stilu, koje su čarobne za ispijanje jutarnje kafe dok se Brtislava još budi.
 
 
Ipak, nemojte da vam novogodišnje putovanje u Bratislavu prođe a da ne posetite Bratislavsky hrad, izgrađen u desetom veku, na samo sto metara od Dunava. Poznat je kao „naopačke prevrnuti sto“, zbog njegovog izgleda koji zaista podseća na to. Četiri kule Koje se uzdižu sa ćoškova, zaista izgledaju kao četiri noge od stola okrenutog naopako.
Za kraj, neka se vše novogodišnje putovanje završi posetom Franjevačkom trgu, na kojem možete videti crkvu Naveštenja Isusova, te franjevačka crkva  koja je izgrađena u trinaestom veku i koja je jedna od najstarijih u ovom gradu. 
Novogodišnje putovanje ne smete provesti a da ne posetite Slovačko narodno pozorište, s kraja devetnaestog veka i Grasalkovičevu palatu.
 

Spremili smo za Vas:Popularne ponude

Hotel Balašević

Hotel Balašević

Event centar Victory

Event centar Victory

LOVE HOUSE EVENT CENTAR

LOVE HOUSE EVENT CENTAR

RESTORAN KOŠUTA

RESTORAN KOŠUTA