Magazin

Doček Nove godine na Zlatiboru

Doček Nove godine na Zlatiboru
Kako se bliži Nova godina, po gradu nastaju još veće gužve nego inače. Svi jure, završavaju poslove kojima je rok kraj godine, stižu gosti iz inostranstva. Znate da će i u novogodišnjoj noći biti gužva gde god da odete: u klub, u kafanu, na gradski trg. Iako ste rezervisali svoje mesto, gužva je nezaobilazna, zagušljivo je, a vi razmišljate u tom momentu kako je bilo bolje da ste otišli na neko mirnije mesto gde možete da razgovarate, pijucakte vino. Pre nego što dođete u ovakvu situaciju i zažalite što ste odabrali mesto gde ima previše ljudi, pobegnite  iz svog grada i svakodnevnog okruženja, pobegnite od gužve. Sa Vašim partnerom ili prijateljima proslavite Novu 2015. u prirodnom okruženju i zimskoj idili. Dočekajte narednu godinu na našoj planini Zlatibor! 
Kada stignete na jednu od najlepših i najpoznatijih planina u Srbiji uvidećete koliko će se doček ovog praznika razlikovati od dočeka u Vašem gradu. Odmah ćete osetiti oštar, hladan vazduh, oko  Vas će biti sneg i zimzeleno drveće, a novogodišnje veče ćete proslaviti u srcu Zlatibora – u restoranu „Rujno“. Tačnije, nalazi se na Kraljevom trgu (kod jezera).  Prelepo opremljen sa izuzetnom atmosferom raspolaže sa 150 mesta u restoranu i salonu, poseban pečat mu daje vrhunska nacionalna kuhinja i predusetljivo osoblje. U restoranu možete probati tradicionalna jela zlatiborskog kraja, kao i razne vrste jela sa roštilja i čorbe. Čeka Vas ugodna atmosfera i  lep ambijent. 
 
Nemojte da se Vaša poseta Zlatiboru ograniči samo na proslavu novogodišnje noći. Imate retku priliku da se prošetate potpuno prirodnim okruženjem, idite na skijanje, uživajte u snegu onako  kako ne biste mogli u gradskom okruženju. Zamislite samo – nebo je vedro, sija sunce, a oko Vas je belina i sneg se presijava od sunčevih zraka. Samo nemojte zaboraviti da se dobro ubundate – kapa, šal, rukavice, čizme – sve je obavezno, za razliku od novogodišnje noći kada ste bili elegantni.
Zlatibor pripada trima opštinama – Užicu, Čajetini (ova varošica je njegov administrativni centar) i Novoj Varoši. Pripada Dinarskim planinama. Prosečna nadmorska visina je 1000m, a najviši vrhovi su Tornik (1496 m), Čigota (1422 m), Gradina (1149 m), Crni vrh (1177 m) ... Nejveći vrhovi se nalaze u južnom delu planine, a idući ka severu, nadmorska visina se sve više smanjuje. Verovatno najtačnije predanje o nastanku imena ove planine glasi da ono vodi poreklo od veoma retke vrste belog bora, tzv. zlatni bor koji je stavljen pod zaštitu države. Nalazi se u samom središtu Srbije. Kada je reč o kulturno-istorijskim spomenicima, tu su crkve brvnare, manastiri, etno selo, muzej „Staro selo“, spomenici. Ova planina ima najdužu turističku tradiciju. Za ljubitelje skijanja, na 7 km od centra Zlatibora se nalazi ski centar Tornik, koji ima tri staze i moderan šestosed.
 
Neka Vam ovaj doček bude drugačiji od prethodnih, u mirnoj i romatičnoj atmosferi, daleko od gradske buke i vreve. Dakle, nakon proslave novogodišnje noći u restoranu „Rujno“, ne budite lenji i ne žurite kući već pogledajte sve lepote koje nudi Zlatibor, šetajte i dišite punim plućima, zdravo započnite Novu 2015. godinu! Doček Nove godine na Zlatiboru
 
 
 
 
 

Spremili smo za Vas:Popularne ponude

Event centar Victory

Event centar Victory

LOVE HOUSE EVENT CENTAR

LOVE HOUSE EVENT CENTAR

Hotel Balašević

Hotel Balašević

RESTORAN KOŠUTA

RESTORAN KOŠUTA