Magazin

Božić

Božić

 Prošlo je planetarno novogodišnje slavlje. Pred nama je sada novo praznovanje, pred nama je samo naše PRAVOSLAVLJE, Pravoslavlje - SVETOSAVLJE!

 
U susret jednom od najvećih hrišcanskih praznika BOŽIĆU, kada se slavi rođenje Isusa Hrista... u susret dočeku SRPSKE NOVE GODINE, po Julijanskom kalendaru; okrećemo se sopstvenim nacionalnim korenima. Ovenčani su neprikosnovenim duhovnim autoritetima, koji vekovima proneše načela Vere, Nade i Ljubavi; kao i postulate Čestitosti, Tolerancije i Praštanja.
 
Sinonim tih načela i postulata, koje je i sam do kraja  izvorno proživeo, svojim životom svetu rasvetlio i za života svetac postao - je srpski 44. patrijarh, NJegova svetost PATRIJARH PAVLE.
O Njegovoj vanvremenskoj i svevremenskoj veličini, o tragu koji je svojom misijom duboko urezao u naše nacionalno biće, o njegovoj mudrosti i ljudskosti, o njegovoj bliskosti svakom božjem stvoru ovog sveta, čitaćete i na stranicama ovog Magazina. 
Neka nas ti tekstovi uvek iznova podsećaju, neka nam veru i snagu uvećaju, neka nas mudrošću hrane, ka dobru vode i od zla odbrane! 
Neka nam i posle života u tome i dalje živo pomaže naš nezaboravni PRESVETI PATRIJARH PAVLE!
 
Živeli i srećni bili, porodicu okupili, dobrotom se ogrnuli, dobročinstva negovali, na plamu vere - srce omekšali,  dušu ogrejali i sve grehe okajalili!

Spremili smo za Vas: