Magazin

Za doček promućkan, ne promešan

 Za doček promućkan, ne promešan
Nikada nije kasno za nove stvari!
Jedna stvar po kojoj pamtimo doček Nove godine je i piće koje nam je veran saputnik sve do zore...pa i kasnije. Ne biste voleli da putujete sa nekim ko je zanimljiv koliko i parče praznog papira, zar ne? Neka pića su jednostavno tu iz apsolutno hedonističkih razloga...ili krajnje zloćudnih.
 
Macallan
 
Ako ste se upoznali sa „Džekovim“ sabranim delima i kilometre prešli sa „Šetačem“, vreme je da se rukujete i sa ličnim favoritom gospodina Bonda. Fini viski koji će vas uneti u ulogu famoznog agenta, a svojim jedinstvenim ukusom ostaviti pod utiskom čak i nedeljama. Sjajan način da krunišete jedno fenomenalno novogodišnje veče gde god se nalazili, bio to restoran ili udaljena koliba na rubu sveta.
 
Courvosier VSOP
 
Za ljubitelje nesvakidašnjeg. Konjak dostojan samog Napoleona, za one koji traže tu posebnu „iskru“ za doček. Nakon prvog gutljaja polako ćete poželeti da flaša može da priča...kako takvo piće, naizgled jednostavno u sebi krije takav udarac. Postupite odgovorno i polako se izborite protiv osećaja...možda se desi da zaista završite sami u svojim mislima.
 
B 52
 
Za ovaj koktel moraćete da se ostavite svojih nacionalističkih strasti. Nazvan po kolosalnom američkom bombarderu po kome je i dobio ime, zadaje isto tako opak udarac. Pije se „na eks“ pa je vrlo lako preceniti sebe. Čisto kao upozorenje, nakon što vas ovaj opaki mališa sustigne, pašćete silinom kao avion. Oprez, na splavu gde se nalazite ima mnogo manje mesta nego što vam se čini.
 
Port
 
Prešli smo sa pojedinačnog na opšte, zašto? 
Jednsotavno, sa portugalskim vinom ne možete pogrešiti. Uz malo truda, naletećete na nesvakidašnje iskustvo koje godi svakoj prilici. Sladunjava vina unikatnog ukusa, sa jačim postotkom alkohola, zvuči kao san. Ali nije, vina iz Portugala ne liče ni na jedno na svetu, zato predstavljaju idealnog partnera za najbolje veče u godini.
 
Iznenadite lepšu polovinu
 
Ograničićemo se na momke ovom prilikom. Bar one srećnike koji će jutro nakon Nove godine dočekati u mirišljavoj postelji sa svojom izabranicom, a ne u urgentnom centru ili poprilično mamurni na nepoznatoj lokaciji sa društvom koje prvi put vide.
 
U pitanju je Vesper martini, kreacija pisca Iana Fleminga. Dakle, još jednom se vraćamo na slavnog agenta. Uz malo muke, glavni sastojak vas očekuje na internetu – Lillet.
Pored toga, trebaće vam Gordon’s džin i vodka. Sjajna kombinacija pića koja naizgled ne idu zajedno, ali ostavljaju trajan utisak. Pošto je piće nazvano po lepotici koja je zarobila Džejmsovo srce, imate tu slobodu da ga nazovete po svojoj potrebi. Uživajte.
 
Kako god odlučili da provedete doček Nove godine, u klubu, restoranu, kafani, splavu...gde god da vas vetar odnese, ova pića će zagarantovano „podgrejati“ atmosferu, a na vama je da napravite izbor. 
 
Ako ste do sad šetali već utabanom stazom, ova 2016. godina mogla bi da bude prekretnica...makar za vaš izbor pića.
 
 
 
 
 

Spremili smo za Vas: