Magazin

Novogodišnje putovanje u Atinu

 Novogodišnje putovanje u Atinu

 

Planirate da slavite budućnost, doček Nove godine, a u Grčkoj će Vas dočekati kulturno-istorijski spomenici daleke prošlosti! Ove godine učite o prošlosti i o slavnoj Antičkoj civilizaciji. Čuli ste za sve tekovine koje prpadaju slavnoj Grčkoj, ali da li znate sve o njijma? Uspećete da zamislite funkcionisanje ovog vremenski dalekog sveta samo ako svojim očima vidite sva zdanja tog razdoblja. Odaberite Atinu za Vaše novogodišnje putovanje i spremite se za putovanje kroz vreme. 
 
Kada stignete u prestonicu Grče čeka Vas panoramsko razgledanje garad. Videćete:
 
-Parlament: najpopularnija destinacija među turistima. Popularnost Parlamenta nije zbog same zgrade, već zbog nadaleko čuvene “smene straže” koja se odigrava svakok popodneva u 18 časova. Grčki stražari su obučeni u prelepe, tradicionalne grčke nošnje i ni malo ne reaguju na svu tu gužvu koja je stvara oko njih. Turisti se ne vraćaju kući bez fotografije pored grčkog stražara. Oni moraju da budu ukočeni, ozbiljni i nije im lako da izađu na kraj sa radoznalim turistima.
 
 -Hadrijanova vrata: 18 metara visoka vrata koja slave i odaju počast velikom rimskom caru Hardijanu.
 
-Zevsov hram: bio je grčki hram, sagrađen u periodu od oko 470-465. p. n. e. u Olimpiji i posvećen Zevsu, vrhovnom grčkom bogu. U antičkom svetu je bio poznat po tome što se u njemu nalazila Zevsova statua, delo vajara Fidije, smatrana jednim od čuda antičkog sveta. Hram je srušen 425 g. p. n. e. po nalogu cara Teodosija II.
 
-stari Olimpijski stadion: Smatra se da su antičke olimpijske igre prvi put održane 776. p. n. e. u Olimpiji, u Grčkoj, i održavale su se sve do 393. n. e.
 
-trg Omonija (Plateia Omonias):  centar Atine, i sastoji se od samog trga, zajedno sa okolnim ulicama, otvorenim površinama i brojnim visokim zgradama, među kojima su banke i kancelarije. Okolne ulice sadrže mnogo barova, klubova i restorana.
 
-trg Sintagma: glavni trg u Atini. Ogroman je i geometrijskog oblika. Od njega vode sve najpopularnije ulice. I na njemu se nalaze mnogobrojni kafići, luksuzni hoteli I poslovne zgrade. Zovu ga i Trg ustava. 
Nakon panoramskog razgledanja  mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska na Grčko veče u tavernu na Plaki (boemska četvrt Atine) uz večeru, sirtaki i grčki folklore.
Narednog dana Vašeg novogodišnjeg putovanja je moguć fakultatiivni odlazak do Akropolja – simbola Atine. Akropolj ili Akropola doslovce znači grad na brdu. Rani naseljenici su, radi odbrane, birali uzvišeno zemljište, najčešće brdo sa strmim stranama, i ta rana utvrđenja su u mnogim delovima sveta postala središte velikih gradova koji su se razvijali u podnožju. Veličanstveni spomenici koji se danas na ovim prostorima mogu videti datiraju iz zlatnog Periklovog perioda. Stenovito uzvišenje Akropolj, visine oko 150 m, nalazi se u centru doline Atike.
Moguć je i fakultativni izlet za Pirej, treći grad po veličini u Grčkoj. 
Na ovom putovanju za novogodišnje prazmike možete obići i Peloponez (ukoliko budu otvoreni lokaliteti) – nekada najvećeg grčkog poluostrva odvojenog Korintskim kanalom, sa posetom Agamemnonovoj Mikeni - Atrejevoj riznici i Lavljoj kapiji, zatim poseta  i Epidaurusu, čuvenom drevnom amfiteatru.
Istorija antičkog sveta čeka na Vas. Spojite drevnu  kulturu i modernu metropolu u jedno prilikom ovog novogodišnjeg putovanja!
 

Spremili smo za Vas:Popularne ponude

Event centar Victory

Event centar Victory

PERLA EVENT HALL

PERLA EVENT HALL

LOVE HOUSE EVENT CENTAR

LOVE HOUSE EVENT CENTAR

RESTORAN KOŠUTA

RESTORAN KOŠUTA