Magazin

Najlepši uradi sam poklon za doček Nove godine

 Najlepši uradi sam poklon za doček Nove godine
Snezna kugla
 
U pozamanterijama u gradu ove kugle nisu nimalo jeftine, a opet lako se prave. Zasto jednostavno ne biste sami napravili I iznenadili za docek Nove godine svoje prijatelje? Savrene su za ukrasavanje enterijera za vreme novogodisnjih praznika. Odaju utisak topline, detinjstva I ljubavi. Mogu biti razlicitih velicina i oblika. Napravite sneznu kuglu I obradujte svoje najmilije za docek Nove godine, jer nema osobe kojoj se ovaj poklon nece dopasti. 
 
Da biste napravili sneznu kuglu, potrebne su Vam sledece stvari: 
-tegla ili staklena posuda sa poklopcem
-prokuvana i ohlađena voda (može i destilovana voda)
-šljokice ili kuglice stiropora ili veštački kristali snega
-mala figura
-glicerin
-lepak
-silikonski gel
 
Staklenu kuglu oprati i dobro osušiti pre početka izrade. Prvo lepkom pričvrstiti figuricu za unutrašnju stranu poklopca. Teglu napuniti do vrha vodom. Dodati nekoliko kapi glicerina ili količinu supene kašike, a zatim ubaciti šljokice. Poklopac zajedno sa figurom zavrnuti na teglu. Poklopac dobro stegnuti i ako je potrebno dodatno osigurati silikonom. Gotova kugla se može zalepiti na postolje ili ukrasni stalak.
Poklopac mora dobro da dihtuje, da tečnost ne bi curila.Lepak treba da je vodootporan.Šljokice ne treba da budu suviše sitne da ne bi plutale po površini. 
Izabrati teglu neobičnog oblika, ako već nemate okruglu.Glicerin je gusto ulje koje se može kupiti u svakoj apoteci. On će dati tečnosti u kugli dodatnu gustinu i tako usporiti šljokice da odmah padnu na dno kugle. Umesto vode može se sipati čisto, bezbojno ulje,ali voditi računa da ne bude suviše viskozno. U tečnost se po želji može dodati i boja. Za figurice mozete uzeti bilo sta sto je u vezi sa docekom Nove godine. Takodje, ova kugla ne mora da ima namenu samo za docek Nove godine. Mozete je koristiti I za rodjendanske poklone za Vase drage prijatelje. 
 

Spremili smo za Vas: