Magazin

Dočekajte Novu godinu u Atini

 Dočekajte Novu godinu u Atini
Otputujte i dočekajte 2016. u inostranstvu
 
Štedeli ste čitave godine u želji da svojoj voljenoj osobi i sebi pružite nezaboravni romantični doček Nove godine,a još se niste odlučili kuda ćete, krajnje je vreme da to učinite. Ukoliko volite da putujete, obilazite evropske zemlje, ukoliko volite gradove sa dugom tradicijom i kulturom, a ipak želite da ovu Novu godinu dočekate na potuno drugačiji način od dosadašnjih imamo divan predlog za Vas. Pred Vama je ponuda kojoj nećete moći da odolite. Dočekajte 2016. u drevnoj Atini. 
 
Drevni grad država na Balkanu, sa oko 3500 godina starosti početak je i kolevka zapadne civilizacije, klica demkratskog uređenja i plodno tle naučne misli. Grad je dobio ime po drevnoj boginji Atini. Rodno je mesto mudrog Sokrata, državnika Perikla čiju vladavinu nazivaju Zlatnim dobom, zatim Sofokla u čijem opusu se pored Antigone, kralja Edipa i Elektre nalazilo preko sto drama aktulenih i danas na pozornicama širom sveta. Kulturne znamenitosti drevne Atine su mnogobrojne. Nad ovim izvanrednim geografskim položajem, nekad su se smenjivale civilizacije, vladari i osvajači, a danas i preko milion turista godišnje. Svima njima, najjači sinonim za Atinu je Akropolj. Ovo je sigurno broj jedan destinacija za posetiti pa najveću pažnju posvetićemo joj na početku. Sama reč Akropolj označava gornji grad, a arhitektonski kompleks na njemu posvećen je boginji Atini. Atina je centar ekonomskog, finansijskog, industrijskog, političkog i kulturnog života u Grčkoj. Antička Grčka je bila centar umetnosti, učenja i filozofije, domovina Platonove Akademije i Aristotelovog Liceja. Atina je, takođe, rodno mesto Sokrata, Perikla, Sofokla i drugih značajnih filozofa, pisaca i političara koji datiraju iz Antičke Grčke.
Plato ove krečnjačke stene se nalazi na visini od 150 metara iznad Egejskog mora, a prve zidine datiraju iz mikenskog perioda nekih 15 vekova pre nove ere. Svoj današnji oblik i najveći procvat poprima za vreme Periklea u V veku pre nove ere. Potom neizostavna Agora, Plaka i mnoga druga divna mesta koja ćete videti.
Ukoliko želite da 2015. dočekate u prestonici Grčke, jednom od najlepsših gradova Evrope Viva Travel ima izuzetnu ponudu za Vas. Za samo 149 evra ćete otputivati i dočekati  Novu godinu u Grkoj uz zvuke tradicionalne grčke muzike i uz tradicionalna grčka jela. Prema planu putivanja videćete Atinu, Koritski kanal, Mikenu, Epidaurus, Pirej, Sunion, Akropolj. Polazak će biti organizovan  29. decembra, dok je povratak 03. januara. Zamislite samo, novogodišnje putovanje u trajanju od 5 dana, po jedinstvenoj ceni od 149 evra! Povedite svoju devojku ili dečka, suprugu ili supruga, svoje prijatelje ili svoj decu! U Atini, toj svojevrsnoj kolevci znanja, za svakoga ima po nešto, i svako može nešto da nauči i da se provede fenomenalno.
Ukoliko odlučite da Atina bude Vaša domaćica nećete se pokajati. Bićete oduševljeni kulturnim, prirodnim lepotama, a posebno provodom u ovoj divnoj zemlji, apre svega u ovom gradu.
 
A. M.
 

Spremili smo za Vas:Popularne ponude

Hotel Balašević

Hotel Balašević

Event centar Victory

Event centar Victory

RESTORAN KOŠUTA

RESTORAN KOŠUTA

LOVE HOUSE EVENT CENTAR

LOVE HOUSE EVENT CENTAR