Magazin

AMBICIJE ZA NOVU GODINU - PRETVORITE SNOVE U PLANOVE

 AMBICIJE ZA NOVU GODINU - PRETVORITE SNOVE U PLANOVE
 
Završava se  godina. Pravo je vreme da podvučemo crtu, rezimiramo šta smo dosad uradili i zacrtamo šta nam je dalje činiti. Da postavimo sebi za NOVU GODINU i NOVE zadatke, da projektujemo NOVE životne planove. Okvirno i fleksibilno, kako ne bi bilo po onoj "ČOVEK PLANIRA, A BOG SE SMEJE."
 
Uspeh nam u velikoj meri zavisi od ličnih ambicija. Bez ambicije - ništa, uz previše ambicije - opet ništa, čovek može da "sagori" u prevelikoj želji i da upropasti i najpovoljniju šansu.
 
Kažu da ljudski duh ništa ne može dovesti do pune aktivnosti, ako nedostaje ambicija; ali, isto tako, i da bi većina ljudi uspela u malim stvarima, da ih velike ambicije ne ometaju. "Onaj ko nastoji dodirnuti zvezde, obično se preturi preko slame." -SPENSER
Gde je onda prava mera?
Ako je "čovek mera svih stvari"(Protagora),ti IZABERI PO SVOJOJ MERI.
U NOVOJ GODINI, svuda i uvek - uzmi u obzir ove mudre savete:
 
"Budi uvek nezadovoljan onim što jesi ako želiš da postaneš ono što nisi; jer tamo gde si postao zadovoljan, tu ćeš i ostati." (KVARLES)
 
"Ko puca na podnevno sunce, makar bio siguran da nikada neće pogoditi cilj, ipak će dalje dosegnuti nego onaj koji gađa u grm." (SIDNEJ)
 
           PRETVORITE SNOVE U PLANOVE.
           NEKA VAM SE SVI OSTVARE U TOKU OVE ...GODINE NOVE!

Spremili smo za Vas: