Nova godina Milano i jezera Lombardije - Nova godina, Doček Nove godine 2020

Nova godina Milano i jezera Lombardije

Doček nove godine - Program


CENA:

od 189 do 189 €

KONTAKT: 011/344-22-18

 
Doček Nove godine na Italijanski Način!
 
Program putovanja Nova godina:
 
1. dan, Beograd , Novi Sad
Polazak autobusa iz Beograda u 19.00 sa parkinga u Bloku 42, na Novom Beogradu, preko puta otvorenog tržnog centra, tzv. "Buvljak", ugao ulica Jurija Gagarina i Antifašističke borbe. a iz Novog Sada u 17.00. Dnevno noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju uz kraće usputne pauze zbog odmora, obavljanja pasoških i carinskih formalnosti.
 
2. dan, Sirmione (jezero Garda) - Monca - Milano - Nova godina
Noćna vožnja kroz Sloveniju, a zatim kroz Italiju, kraj Venecije, Vićence, Verone. Dolazak na Lago di Garda, najveće jezero u Italiji koje je smešteno u podnožiju Alpa u blizini grada Verone na severu Italije. obilazak malog mondenskog gradića Sirmione. Po dolasku šetnja istorijskim centrom grada: Scaliger tvrđava, crkva Santa Maria Mađiore, Vila Kalutusovih. Slobodno vreme. Polazak za Moncu, sedište lombardijske provincije Monca i Brijanca, poznatu po neoklasičnom dvorcu Vila Reale, pretposlednjeg italijanskog kralja Umberta I (1844-1900) koji je stradao kao žrtva atentata nedaleko od svoje reidencije. Prelepi park u engleskom stilu koji okružuje dvorac je po prostranstvu (680 hektara) četvrti među gradskim parkovima u Evropi. U njegovom severnom delu nalazi se nacionalni autodrom sa 50.000 mesta - kolevka italijanskog automobilskog sporta - izgrađen među prvima u svetu (1922.), gde se, pored mnogobrojnih auto i moto takmičenja održavaju trke Formule 1. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do Milana, moćnog srednjovekovnog vojvodstva, velike umetnička riznice i grada slavne prošlosti koji je imao značajan uticaj na gotovo sva najvažnija zbivanja tokom italijanske istorije. Milano je danas svetski centar trgovine svilom, visoke mode i industrijskog dizajna i jedan od najbogatijih gradova Evrope. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Individualni doček Nove Godine. Noćenje.
 
3. dan, Milano - Bergamo - jezero Leko - Belađo iKomo (jezeroKomo) - Milano - Doček Nove godine Repriza
 
Doručak. Fakultativni izlet “Bergamo, jezero Leko i jezero Komo”. Polazak za Bergamo, ispod obronaka Alpa, grad teatra i muzičke umetnosti sa vekovnom tradicijom. U Bergamu je u 16. veku nastala komedija del arte, specifična pozorišna forma, vrlo popularna u Italiji i Francuskoj, sa glumcima pod maskama koji improvizuju tekst na utvrđene teme. Bergamo je poznat i kao jedan od četiri grada u Italiji - pored Ferare, Luke i Groseta - čija su gradska jezgra u celosti okružena potpuno očuvanim srednjovekovnim zidinama. Šetnja gornjim gradom oko Starog trga - istorijskog centra Bergama. Obilazak centra modernog Bergama, u donjem gradu između Trga Mateoti i Trga Vitorio Veneto. Slobodno vreme. Odlazak do obližnjeg Leka na istoimenom jezeru. Kraći odmor. Vožnja do Belađa, na razmeđi jezera Leko i jezera Komo , omiljenog odmarališta milanske aristokratije i jednog od najpoznatijih turističkih centara u severnoj Italiji. Kraći odmor. Odlazak do elegantnog Koma, smeštenog u divnom prirodnom ambijentu, ispod alpskih padina obraslih bujnom vegetacijom. U srednjem veku bio je čuven po svojim veštim graditeljima i vajarima-dekoraterima zvanim “komačini”, koji su ustanovili i proneli po Evropi prepoznatljivi lombardijski stil gradnje palata i crkava. Od kraja 19. veka Komo je renomirano letovalište sa luksuznim hotelima, vilama i rezidencijama od kojih su mnoge u posedu poznatih umetnika i javnih ličnosti iz celog sveta. Po dolasku, šetnja obalskom promenadom i centrom grada, oko Trga Kavur i impozantne katedrale od belog mermera (14-18. vek). Slobodno vreme. Povratak u Milano. Slobodno popodne. Noćenje.
 
4. dan, Milano
Doručak. Obilazak autobusom i pešice najpoznatijih znamenitosti u centru Milana: grandiozni zamak Sforca, rezidencija milanskih vojvoda, Via Dante, Pjaca del Dumo gde je raskošna Milanska katedrala - najveća u Italiji posle crkve sv. Petra u Rimu, čuvena Skala - najuglednija operska kuća u svetu (1778.), otmena Galerija Viktora Emanuela sa prvoklasnim restoranima i kafeterijama, trgovačke ulice sa prodavnicma artikala najpoznatijih italijanskih modnih brendova. Slobodno popodne. Noćenje.
 
5. dan, Milano - Kremona - Mantova
Doručak. Polazak za Kremonu, grad muzike poznat po znamenitim i bogatim porodicama Amati, Stradivari i Gvarneri, neprevaziđenim majstorima-proizvođačima violina. Njihova slava traje od sredine 16. veka kada je Andrea Amati napravio violine čudesne akustike za francuski dvor i dao im sadašnji oblik. U Kremoni se rodio i stvarao kompozitor Klaudio Monteverdi (1567-1643), tvorac prve moderne opere „Orfej“. Po dolasku, razgledanje centra grada oko katedrale iz 12. veka, zvonika Toraco (112 metra), najvišeg u Italiji, trgova Stradivari i Monteverdi… Nastavak putovanja za Mantovu, prelepi renesansni grad obnovljen po osobenoj urbanističkoj koncepciji „idealnog grada“, koji je od 12. veka okružen veštačkim jezerima, stvorenim pregrađivanjem reke Minčo. Obilazak centra grada oko Trga Sordelo i vladarske palate porodice Gonzaga, koji je proglašen delom svetske svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO-a. Slobodno vreme. Polazak ka Srbiji u popodnevnim satima.
 
6. dan,  Novi Sad, Beograd
Dolazak u Beograd I Novi Sad u jutarnjim satima sa divnog Dočeka Nove godine!

Informacije i rezervacije

 

Cene Nova godina

 

 

broj osoba cena br.dana smeštaj vrsta usluge prevoz  
2 po osobi 6 dana soba noćenje sa doručkom prevoz autobusom  

 

 

polazak povratak trajanje cena napomena
30.12. 04.01. 6 dana 189 €  

 

* za smeštaj za više osoba ili sa decom, popuste, kao i varijacije u ceni za lux smeštaj, kontaktirajte oglašivača ponude
* proverite da li postoje dodatna plaćanja koja nisu iskazana u tabeli u tekstu ponude
* oglašivač je odgovoran za cene i termine koje se prikazuju u ponudi
* prikazane cene su informativnog karaktera, detaljne informacije potražite direktno kod oglašivača

2+1 po osobi 6 dana soba noćenje sa doručkom prevoz autobusom

 

 

 

 

 

polazak povratak trajanje cena napomena
30.12. 04.01. 6 dana 189 €  

 

* za smeštaj za više osoba ili sa decom, popuste, kao i varijacije u ceni za lux smeštaj, kontaktirajte oglašivača ponude
* proverite da li postoje dodatna plaćanja koja nisu iskazana u tabeli u tekstu ponude
* oglašivač je odgovoran za cene i termine koje se prikazuju u ponudi
* prikazane cene su informativnog karaktera, detaljne informacije potražite direktno kod oglašivača

 

Opis / Detalji putovanja Doček Nove godine

 
 
Sirmione (jezero Garda) - Monca - Milano - Bergamo - Leko (jezero Leko) - Komo i Belađo (jezero Komo) - Kremona - Mantova
6 dana autobusom / 3 noćenja

Termin:
30.12. - 04.01.

Cena paket aranžmana po osobi u hotelu sa 3*: 189 eur


doplata za 1/1 sobu: 90 eurPopust Nova godina:

 

- Popust za treću odraslu osobu u dvokrevetnoj sobi sa trećim (pomoćnim) ležajem je 10%

 

- Popust za dete do 12 godina u dvokrevetnoj sobi sa trećim (pomoćnim) ležajem je 15%

 

U cenu aranžmana za doček je uključeno:

 

- vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili "dabldeker", audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu

 

- obilasci prema programu

 

- tri noćenja sa doručkom u dvokrevetnim sobama ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem u hotelu 3* u Milanu ili okolini

 

- usluge vodiča-pratioca za vreme trajanja aranžmana prema programu

 

- troškovi organizacije putovanja

 

U cenu aranžmana za docek Nove nije uključeno:

 

- međunarodno zdravstveno osiguranje (dostupno u agenciji)

 

- doplata za polazak iz Novog Sada 1700 dinara

 

- gradska turistička taksa u Milanu (naplaćuje se od 1. septembra 2012. godine) 5 evra po osobi i po noćenju u hotelima kategorije četiri zvezdice (plaćanje je na recepciji hotela)

 

- ulaznice i fakultativni izleti

 

- individualni troškovi putnika i ostale nepomenute usluge

 

Fakultativni izleti u periodu Nova godina:

 

- Celodnevni izlet autobusom “Bergamo, jezero Leko i jezero Komo” u trajanju od oko deset sati. Cena: 30 eura. U cenu je uključen prevoz autobusom, trajektom i razgledanja po programu i usluge vodiča

 

Napomena za fakultativni program:

 

Organizator izleta zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta i pojedinih stavki iz programa usled objektivnih okolnosti. U slučaju promena cena goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta, u odnosu na dan izlaska programa, cena je podložna promeni. Fakultativni izleti se plaćaju na licu mesta, iskljucivo u eurima, lokalnom partneru ili pratiocu grupe. Neophodan minimum od 30 putnika, a u slučaju manjeg broja prijavljenih cena izleta je podložna je promeni.

 

Uslovi i način plaćanja:

 

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Marfin bank na dan uplate.

 

Prijava putovanja podrazumeva uplatu od 40% vrednosti aranžmana, a ostatak gotovinski, čekovima građana na četiri jednake mesečne rate ili platnim karticama (Dina, VISA, Master Card ili American Express), najkasnije 15 dana pre putovanja.

 

Za korisnike kreditnih kartica Banca Intesa (American Express i Master Card) i Alpha banke (VISA) mogućnost plaćanja na 9 - 12 rata bez kamate.

 

Takođe, postoji i mogućnost plaćanja aranžmana putem administrativne zabrane na više mesečnih rata.

 

Sve cene u eurima, navedene u ovom programu putovanja, istaknute su na osnovu i u skladu sa Zakonom o deviznom poslovanju, shodno članu 34. stav 3., kao i način naplate aranžmana, koji se vrši u dinarima po prodajnom kursu Marfin bank na dan plaćanja.

 

U slučaju značajnih poremećaja na monetarnom tržištu, kao i većih (pogledati OUP) promena troškova organizacije (goriva, hotela, putarina i slično), cena aražmana podleže promeni.

 

Opis hotel Nova godina:

Milano( Italija), B&B Hotel Milano

- Sesto 3*, Sesto San Giovanni (MI), Viale Ercole Marelli 303, 

www.hotelbb.it

Hotel se nalazi u predgrađu Milana, 8 km od istorijskog centra, u neposrednoj blizini stanice Sesto Marelli na metro liniji 1 (crvena) kojom se stiže za 15 minuta do trga Duomo.. Hotel ima recepciju, restoran za doručak, automat za prodaju hrane i pića, besplatan wi-fi internet. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom i fenom, standardno opremljene telefonom, televizorom i klimatizacijom, sefom. Doručak je kontinentalni -samoposluživanje. Za doručak se poslužuje hleb, pecivo ili tost, buter, džem ili med, mleko, kafa ili čaj.

 

Agencija zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelima iste ili više kategorije.

 

Napomene:

 

- Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.

 

- Preporučuje se putnicima, državljanima Srbije, da se o uslovima ulaska u zemlje EU informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji

www.europa.rs

ili u ambasadi, odnosno konzulatu zemlje u koju putuju.

 

- Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU. U slučaju nedobijanja ili nerealizacije Šengen vize (državljanima zemalja kojima je potrebna), smatra se da putnik odustaje od aranžmana i podleže troškovima otkaza prema član 10. Opštih uslova putovanja organizatora (skraćeno OUP).

 

- Privremeno zaustavljanje je predviđeno na svakih 3 do 4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.

 

- U okviru panoramskog razgledanja gradova navedenih u programima putovanja Organizatora nisu predviđene posete enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno.

 

- Treba uzeti u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja... ne rade.

 

- Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i ino partnera ili hotelijera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisi poznate ne mogu biti predmet žalbe.

 

- Mole se putnici da se brižljivo staraju o svom novcu, vrednim stvarima i prtljagu. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, nestanak ili krađu tokom trajanja putovanja.

 

- Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja

 

- Proveriti dva dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska

 

Aranžman je rađen na bazi 45 putnika

 

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre datuma polaska.

 

Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu.

 

Molimo Vas da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja i Opštim uslovima putovanja organizatora koji su uskljadjeni za Zakonom o turizmu Republike Srbije.

Rezervacija za Nova godina Milano i jezera Lombardije

Rezervišite svoju kartu na dočeku, a mi ćemo u roku od najviše jednog radnog dana obavestiti organizatora koji će vas kontaktirati kako biste precizirali uslove.

Pregled ponude

Broj impresija Broj impresija


12712

Broj opširnih pregleda Broj opširnih pregleda


513