Magazin

Zašto bi trebalo da dočekate Novu godinu na splavu Port

Zašto bi trebalo da dočekate Novu godinu na splavu Port

Splavovi koji nudi provod za najluđu noć više nisu retkost, a to samo pokazuje koliko ljudi vole da izlaze na ova mesta, čak i zimi. Ova mesta nude poseban doživljaj, jer su na reci, iznad vas je nebo, pa je zimi u pitanju prava idila.

 

Oni koji ne vole hladnoću ne bi trebalo da brinu. Tokom zime ovde je toplo i udobno, pa ukoliko još niste, možda bi sledeće godine baš provod na splavu trebalo da bude vaš izbor za doček Nove godine sa stilom.

 

Splav Port

 

Port, odnosno punim nazivom splav Port by Community , nalazi se na Novom Beogradu, tačnije na Ušću u blizini Brankovog mosta. Sa pogledom na Kalemegdan, ovo je jedan je od najposećenijih splavova u prestonici. Ujedno je i mesto najekskluzivnjeg provoda.

 

Port je letnje izdanje popularnog kluba koji se nalazi na Terazijama, a naziva se klub Kasina.

 

Ovde možete da čujete pop i rok muziku, a poznate su svirke i nastupi najboljih bendova domaće scene i najvećih muzičkih zvezda kao što su: Jelena Karleuša, Milica Pavlović, Marija Šerifović, Ivana Selakov, Indira Forza, Kija Kockar, Seka Aleksić, Dženan Lončarević, Tropico bend, Sloba Radanović, Aca Lukas i mnogi drugi.

 

Ovaj splav je tokom leta otvoren sredom, petkom i subotom, a u zimskim danima je zatvoren, osim kada je docek.

 

Doček Nove godine na splavu Port by Community

 

Kada je u pitanju splav Port Nova godina je organizovana 31. decembra 2020. godine uz nastup Scandal benda.

 

Scandal bend je osnovan još 2002. godine. Danas broji pet članova. Poznati su po tome što prave odličnu atmosferu na svadbama i venčanjima, ali i na ostalim privatnim proslavama. Objavili su pesmu 2015. godine sa nazivom "Sama si birala".

 

U ponudi za doček Nove godine su bili neograničena konzumacija domaćih alkoholnih i bezalkoholnih pića tokom čitave noći. Cena je bila od 30 evra, a rezervacije su se doplaćivale po cenama od 40, 100 ili 150 evra.

 

Priželjkujemo da i 2021. godina bude dočekana na isti način.

 

 

Splavovi na Savi i Dunavu

 

Beograd, poznto je, leži na dve reke, Savi i Dunavu, a dužina rečnih obala je 200 kilometara. Dunav je jedna od većih svetskih reka, a u Evropi je druga po dužini nakon Volge. Dug je 2.850 kilometara. Reka Sava je nešto kraća, duga je 945 kilometara. Područjem Beograda protiče u dužini od 30 kilometara, uzvodno od Obrenovca do Ušća.

 

Jedno od najpopularnijih beogradskih mesta svakako je ušće Save u Dunav, odnosno lokacija svima poznata kao Ušće, gde se nalaze mnogobrojni splavovi.

 

Ove dve reke sastaju se između Velikog ratnog ostrva, Novog Beograda i podnožja Beogradske tvrđave. Sava u Beograd dotiče iz pravca Mačve, protiče kroz Novi Beograd ispod Brankovog mosta i uliva se u desni krak Dunava koji obilazi Veliko ratno ostrvo.

 

Zanimljivo je što im se boje im razlikuju, a to je više nego vidljivo, ukoliko se malo zagledate. Tako je vodena masa od mesta spajanja na levoj strani mutna i smeđa, a na desnoj bistra i zelenkasta ili plava. Sava je ova desna reka, dok se Dunav nalazi na levoj strani.

 

A.K.

Spremili smo za Vas:Popularne ponude

PERLA EVENT HALL

PERLA EVENT HALL

Event centar Victory

Event centar Victory

Hotel Balašević

Hotel Balašević

RESTORAN KOŠUTA

RESTORAN KOŠUTA