Magazin

Trening i razvoj zaposlenih

Trening i razvoj zaposlenih

 

Jedna od najvažnijih stavki koja igra ključnu ulogu u uspešnom poslovanju i samom napretku organizacije, jeste trening i razvoj zaposlenih . Dugogodišnja praksa je pokazala da su trening i razvoj zaposlenih postali vitalan deo svake strategije. Kompanije su uvidele da ukoliko svoje investicije fokusiraju baš na gore pomenute kategorije, ne samo da će svoje zaposlene dodatno podstaći i motivisati, već će svojoj organizaciji obezbediti visoko obučeno osoblje.

 

TOPP Consultants International uspešno sprovodi svoja rešenja godinama unazad i pruža usluge regrutovanja, obukom zaposlenih, ali i celokupnom analizom tržišta sa ciljem unapređenja. Profesionalan pristup i dugogodišnje iskustvo pruža mogućnost napretka kako javnom, tako i privatnom sektoru sa ciljem stvaranja vidljivih rezultata.

 

Iako su sami pojmovi, trening i razvoj često korišćeni u sličnom kontekstu, postoji nekoliko stvari usled kojih se razlikuju. Esencijalno, trening bi trebalo da ima jasno definisane ciljeve, u smislu tačnog obavljanja određene procedure ili pak upravljanja nekim elementom. Kada je u pitanju razvoj, usresređen je na sticanje drugačijih veština koje se primenjuju u širokom spektru situacija, a to je komunikacija, donošenje odluka, vođstvo i mnoge druge.

 

AGENCIJE ZA TRENING I RAZVOJ ZAPOSLENIH

 

Bez obzira koliko je talentovan vaš tim, uvek preostane mesta za napredak, iz tog razloga, agencije za trening i razvoj zaposlenih predstavljaju odličan izbor. Sama obuka, to jest trening i razvoj zaposlenih iziskuju mnoštvo benefita za bilo koju firmu i organizacionu jedinicu.

 

Ukoliko govorimo o reevaluaciji same kompanije, tačnije njenih zaposlenih, postoji velika verovatnoća da će se pronaći nekoliko zaposlenih kojima nedostaju određene veštine. S tim u vezi, trening predstavlja priliku da zaposleni steknu sve potrebne veštine za obavljanje posla, dok razvoj podstiče širu sliku i razmišljanje zaposlenih.

 

Izvršavajući ovo, kompanija će uspeti da popuni sve praznine i slabe karike u svojoj organizaciji. Takvim načinom, svaki zaposleni će moći, ukoliko je to potrebno, da zameni svog kolegu i završi potreban zadatak sa visokom efikasnošću.

 

 

 

Dale Carnegie svojim klijentima nudi mnoštvo opcija pomoću kojih mogu da ostvare benefite na svim poljima i svoje poslovanje podignu za lestvicu više. Fleksibilnost poslovanja kompanije ogleda se u tome što je mogućnost prilagođavanja dostupna, te su četiri platforme na raspolaganju.

Nakon detaljne analize i definisanja ciljeva, TOPP Consultants International započinje realizaciju obuke i treninga, koja može sadržati unapređenje na poljima komunikacije i međuljudskih odnosa, prezentacionih, prodajnih, kao i liderskih veština. Treninzi i sama obuka pažljivo su osmišljeni sa ciljem da ispune sve potrebe i očekivanja klijenta.

 

Činjenica je da zaposleni koji se sa vremena na vreme obučava, podstiče i povećava svoju produktivnost na poslu. To dovodi do uvežbanih pravila i procedura koje će obavljati samouvereno, s obzirom da će bolje razumeti njihovu važnost, kao i odgovornosti svoje pozicije.

 

Napomenuli da trening i razvoj zaposlenih nije bitan samo za njih, već i za samu kompaniju, a zašto je to tako? Realizacija čestih obuka jeste jedan od načina da se razvije brend samog poslodavca u kompaniji, što će doprineti da zaposleni u konkurentskim firmama uzmu baš Vašu firmu u razmatranje. Kompanija koja konstantno obučava svoje zaposlene biće privlačnija potencijalno novim zaposlenima, a pogotovo onima koji imaju želju za unapređenjem svojih veština.

 

Dobro struktuiran razvoj, kao i trening program pobrinuće se da svaki zaposleni ima dosledno iskustvo i osnovno znanje potrebno za dalji rad. Sve to će doprineti da kontinuiranim treningom zaposleni uvek budu na vrhu informisanosti, što znači da će Vaša kompanija imati kompetentne i relevantne zaposlene koji će je držati na liderskoj poziciji.

 

 

Uspešni poslodavci će uvek integrisati programe treninga i razvoja, kao i planiranja napretka u celokupnu strategiju organizacije, što znači da će svi putevi voditi ka istom nizu ciljeva.

 

Ukoliko želimo da naš tim korača napred i svakim danom bude bolji, potrebno je da saslušamo i saznamo više o ciljevima, veštinama, kao i interesima svakog člana. Razumevanjem svakog elementa u okviru kompanije doprineće da ona funkcioniše bolje i usklađenije. Uz pomoć Dale Carnegie, identifikujte područja koje je potrebno usavršiti i koja će imati najviše benefita od treninga i razvoja.

 

TOPP Consultants International ima prioritet da saradnja sa svakim klijentom i kompanijom bude uspešna sa ciljem obostranog napretka i inovativnog uspeha na duže staze.

 

Spremili smo za Vas: