Magazin

Šta kupiti za Novu godinu?

Šta kupiti za Novu godinu?

Šta kupiti za Novu godinu ? Iz godine u godinu, kako se novogodišnji praznici i doček Nove godine bliže, ovo pitanje budi u nama isto uzbuđenje, prazničnu euforiju i želju da usrećimo nama drage osobe adekvatnim izborom poklona koji će ih oduševiti, raznežiti i ispuniti im srce toplinom jer smo se potrudili, razmišljali i tragali, kako bi i sam izbor poklona pokazao koliko nam znače.

 

Pri tom, nije bitna ni veličina ni cena poklona. Može to biti i neka ručno napravljena sitnica, bitno je da je poklon od srca i da pokazuje koliko ljubavi i najlepših želja je u njega utkano.

 

Bilo da poklone kupujete za decu, partenera, roditelje, prijatelje, članove porodice ili kolege, verujemo da Vam ideja i mašte neće nedostajati, s obzirom da naše najbliže, najbolje i poznajemo i samim tim znamo i kako da ih usrećimo. Ako, ipak, niste dovoljno sigurni ili Vam je teško da odlučite, podstaknućemo Vam maštu sa nekoliko ideja koje su siguran izbor za dobar novogodišnji poklon.

 

sta kupiti za novu godinu

 

 

ŠTA KUPITI DETETU ZA NOVU GODINU

 

Da li se iko više raduje Novoj godini od mališana, pa čak i onda kada prerastu godine u kojima veruju da im sve te divne poklone koje su cele godine priželjkivali i zbog njih se trudili da budu dobri i poslušni, donosi Deda Mraz? Iz tog razloga kupovina i pravljenje novogodišnjih paketića za decu predstavlja pravo uživanje. Mlađa deca obično pišu Deda Mrazu šta bi želeli da dobiju, dok malo stariji mališani i tinejdžeri jasno izražavaju svoja novogodišnja očekivanja i želje.

 

Najmlađa dečica uglavnom priželjkuju igračke i to obično imaju neku posebnu koju žele. Naravno, brdo slatkiša kao dodatak se podrazumeva. Pored toga što ćete se potruditi da im ispunite tu želju, budite i kreativni i edukativni, pa u paketić obavezno ubacite i neku slikovnicu ili dečiju knjigu, edukativnu igricu, slagalicu…

 

Malo stariji su malo i zahtevniji. Oni tačno znaju da li žele, na primer, rolere, biciklu, gitaru, skije, muzičke slušalice, određeni model telefona ili najnoviji model patika, kompjuter adekvatnih performansa, željeni komad garderobe ili kozmetike, zimovanje… Izvor njihovih želja je nepresušan i sa kupovinom njihovih poklona nećete imati problema, osim, možda, finansijskih.

 

 

sta kupiti za novu godinu

 

 

ŠTA KUPITI DEVOJCI ILI MOMKU ZA NOVU GODINU?

 

Poklon za partnera ili partnerku, treba da pokaže i koliko volite i koliko poznajete Vašu voljenu osobu, a i koliko ste spremni da se potrudite da Vaš novogodišnji poklon bude drugačiji, jedinstven ili uzbudljiv. Ukoliko tačno znate šta on ili ona želi već neko vreme, posao Vam je olakšan.

 

A ukoliko pažljivo slušate partnera i pratite male signale, poput zadržavanja ispred određenog izloga, uzdaha ili komentara tokom reklame, kojima ona nagoveštava da joj se nešto dopada i da to želi, bilo da se radi o tehnici, kozmetici, omiljenom parfemu, garderobi, ručnom satu, komadu nakita i slično, ne bi trebalo da pogrešite. Novogodišnje putovanje ili vikend u Spa centru, uvek je pun pogodak.

 

Za Vašeg muškarca, koji je ljubitelj sporta, karte za neko značajno takmičenje ili međunarodnu utakmicu, kojima možete i zajedno prisustvovati, zasigurno će izazvati pravu erupciju oduševljenja. Zasenite partnerku tako što ćete dati sve od sebe da svoje emocije pretočite u poeziju ili barem pismo u kome ćete joj još jednom iskazati koliko Vam znači i koliko ste srećni što je imate pored sebe.

 

Prilikom izbora poklona za prijatelje, kolege ili članove porodice, možete se voditi time šta mislite da bi svako od njih pojedinačno voleo da dobije ili se odlučiti za iste poklone, koji, u tom slučaju, trebaju biti originalni i maštoviti, kako bi se svima i dopali.

 

Knjige su poklon sa kojim ne možete pogrešiti, ukoliko vodite računa da žanr bude odgovarajući za osobu kojoj je darujete. Dobar roman za ljubitelje klasične književnosti, ljubavna poezija ili proza za romantične, krimić ili naučna fantastika za radoznale i maštovite, kuvar ili knjiga o začinima za kulinarske obožavaoce, knjiga o lekovitim biljkama ili poznavanju pečuraka za ljubitelje prirode itd.

 

Originalni parfem ili kvalitetna kozmetika su nešto čemu se svi uvek obradujemo. Međutim, ovde morate biti sigurni da poznajete ukus i navike osobe kojoj je poklon namenjen. Sigurno Vam se dogodilo nekada da ste jedva sakrili razočaranje kada ste otvorili poklon, za koji je neko izdvojio značajna sredstva da bi Vas obradovao, a unutra se našao parfem čiji miris ne možete ni da zamislite na sebi ili kozmetika koja ne odgovara Vašem tipu kože.

 

sta kupiti za novu godinu

 

 

ŠTA KUPITI KOLEGI ZA NOVU GODINU?

 

Poklon za veći broj kolega ili prijatelja mogu biti, na primer, ulaznice za neki koncert, pozorišnu predstavu ili filmsku projekciju kojoj ćete zajedno prisustvovati. Možete napraviti i minijaturne paketiće, u koje ćete ubaciti neku paricu, čokoladicu, nekoliko bombona, kao simboliku da nastupajuća godina bude i slatka i uspešna.

 

Ukoliko provodite dosta vremena zajedno u druženju, nekoj aktivnosti ili na poslu, pa samim tim imate i puno zajedničkih slika i uspomena, odlična ideja je da odštampate male, rasklopive kalendare na kojima se, za svaki mesec, sa jedne strane, nalazi po jedna zajednička fotografija, a sa druge strane, kalendar za određeni mesec u godini. Prelep gest i znak pažnje je i da napravite domaće, novogodišnje kolače u obliku jelke, pahulje, Sneška ili Deda Mraza, spakujete ih u celofansku vrećicu i ukrasite crvenom mašnicom.

 

Vesela praznična atmosfera, novogodišnja rasveta i ukrasi na ulicima i u izlozima prodavnica, popusti trgovaca i Vaša ljubav prema bližnjima učiniće novogodišnju kupovinu i darovanje, iznova svake godine jedinstvenim doživljajem u kome ćete uživati.

Spremili smo za Vas: