Magazin

Šta Funk and Soul Pub može da ponudi za doček Nove godine?

Šta Funk and Soul Pub može da ponudi za doček Nove godine?

Funk, odnosno funky, je ritam koji se pojavio krajem šestdesetih godina. Izvođači kao što su Džejms Braun i Funkadelic bili su pioniri funky žanra. Ovde veliku ulogu igra bas gitara, koja svira komplikovane muzičke linije, dok gitara svira samo oštar ritam.

 

Fank je osnova disko muzike, koja se pojavila nekoliko godina kasnije. Na početku su ovu muziku svirali crnci, a kasnije u osamdesetim godinama nastao je novi pravac funk-rock i pojavile su se grupe kao što su Red Hot Chili Peppers i Jane's Addiction. Na prostorima bivše Jugoslavije najznačajniji fank muzičar bio je Dino Dvornik, a u moderno vreme svima su poznati Mark Ronson i Bruno Mars.

 

Kaže se i da se krpz ovu muziku borilo protiv rata u Vijetnamu, kao i za rasnu jednakost.

 

Kada je reč o soul muzici, ovaj pravac se pojavio u SAD krajem 1pedesetih godina prošlog veka, te predstavlja svojevrsnu kombinaciju ritma, bluza i gospela.

 

Prvi zvukovi soula čuli su se 1957. godine u mestu Memfis, SAD, gde je u jednoj napuštenoj bioskopskoj dvorani osnovana diskografska kuća Stax Records i tonski studio Royal.

 

Kao muzički žanr, soul se počeo razvijati krajem 50-ih godina, kada su se istakli muzičari poput Sema Kukai Reja Čarsla. Privlačan ritam, naglašen aplauzom i pokretom tela, njegove su vrlo bitne odlike.

 

Jedan od najpopularnijih soul izvođača je Stivi Vonder, kao i Areta Frenklin, Marvin Gej.

 

U Beogradu posotji mesto koje je objedinilo ova dva žanra, a u njemu i jubitelje ove muzike, ali i dobrog piva - Funk and Soul Pub.

 

Funk and Soul Pub

 

Funk & Soul Pub se nalazi na adresi Nikole Spasića 1 u Beogradu, nekoliko minuta hoda od Trga republike. Ovde možete da uživate u domaćim kraft pivima popularnih domaćih pivara poput Dogme, Trona, Gvinta, Avademie, ali i u industrijskom, flaširanom pivu. Tako imaju kompletan Calsberg program: Erdinger, Kronenboug, Blanc, Guinness, Budweiser, Tuborg i naravno neizbežni Lav Premium.

 

U kombinaciji sa neodoljivim krilcima u slatkom čili sosu ili burgerom koji pleni svojim ukusom stvara se idealno mesto za prave pivopije. U ponudi su i slasni ćevapi, veoma ukusna piletina kao i biftek, sočne kobasice punjene sirom, koje odlično idu uz hladno pivo, obrok salate, kao i meksički naćosi sa sjajnim sosom.

 

Kao što i sam naziv kaže, ovde se možete opustiti uz "old school" hitove koje za vas puštaju sjajni di džejevi od srede do subote. Sluša se i RnB.

 

Kapacitet paba je 100 osoba, pa se ovde organizuje i docek Nove godine.

 

 

Doček Nove godine u pabu Funk and Soul

 

Kada je u pitanju Funk and Soul Pub Nova godina je organizovana uz nastup DJ Buraza DJANSa. Piće i hrana bili su a la carte, a ulaz je bio besplatan ulaz uz obavezne rezervacije. Mogli su se rezervisati standarni stolovi (nisko sedenje 4-6 osoba), visoko sedenje (6-10 osoba), šank (10 mesta).

 

Ovde su organizovane dve žurke - dnevna i noćna.

 

Dnevna varijanta počela je u 13h. Ulaz je bio besplatan, hrana i piće su se naplaćivali po standarnim cenama.

 

Od 21h žurka je nastavljena malo glasnije, u dobrom ritmu. Ulaz se nije naplaćivao, ali rezervacije su bile obavezne.

 

A.K.

Spremili smo za Vas: