Magazin

Nekoliko saveta za uspešniju Novu godinu

Nekoliko saveta za uspešniju Novu godinu
Nova godina je idealno vreme za nov početak. Šteta što stvari nisu toliko jednostavne. Pojedeni smo morem problema, hiljadama  nedoumica i manjkom želja. Usudite se da to promenite, primenite drugačiji stav prema životu. Onako kako se vi odnosite prema životu, tako će on i uzvratiti.
 
POJEDNOSTAVITE
Minimalistički pristup nekim situacijama može daleko da vas dovede. Danas smo tu gde smo, zato što neke stvari previše komplikujemo. Uz malo saveta iz istočnjačkih kultura, možemo stići do skoro „zen“ faze strpljenja i tolerancije. To je u mnogim kulturama ključ uspeha. Možda biste vi trebali tome da date priliku u ovoj Novoj, 2015. godini.
 
KONTROLIŠITE ISKUSTVO
Vi ste u centru dešavanja svakog dogadjaja koji vas zadesti. Vi ste ono što događaj čini stvarnim, jer uvek postoji kontekst u kome ste vi centar tog dogadjaja. To znači da iz svega što vas zadesi treba da izvučete vrednu poruku, ma koliko banalno se činilo iskustvo. Tako ćete naučiti mnogo više za budućnost i samim tim ostvariti napredak nekih zapostavljenih delova vaše ličnosti.
 
PRAVITE INOVACIJE
Svaki dan je nova prilika i strašno je ne iskoristiti svaku priliku. Upornost i volja za samoostvarenjem ključni su za napredak. Razmislite šta fali u vašoj okolini, šta fali svetu, pokušajte da pronađete problem...ali i rešenje. Tim trudom ćete stići do značajnih životnih lekcija, makar i ako ne uspete da rešite problem koji ste zacrtatli, možda nađete put do drugog problema, a i rešenja.
 
IGNORIŠITE REALNOST
Možda sada zvuči paradoksalno nakon prethodnog pasusa, ali ovo je veoma neophodan korak. Vi morate da vidite svet svojim očima, ne tuđim. Ništa što vam iko drugi kaže nije nužna istina, zato svet morate spoznati samo kroz svoju prizmu sopstvenog postojanja. Tako ćete videti druge uglove, koje drugi nisu sposobni i samo tako ćete uspeti da vidite iza kulisa pravih problema, a tamo čekaju rešenja.
Samovolja je iskra koja će rasplamsati vašu   radoznalost prema svetu koji nas okružuje. Upravo taj svet je ogromna riznica neprocenljivih lekcija koje čine kamen temeljac promene ka dobrom i samoostvarenja.
 

Spremili smo za Vas: