Magazin

Nakit - pravi poklon za ženu za doček Nove godine

Nakit - pravi poklon za ženu za doček Nove godine

Dobro znamo da nakit obogaćuje naš izgled, ali isto tako novom lepotom može naglasiti deo tela koji želimo istaknuti. Tako da, ukoliko planirate da nakit poklonite za doček Nove godine vašoj drugarici, sestri, devojci ili majci na pravom ste putu da se oduševe!

Nakit je kod nas postao svakodnevnica. Retko se zapitamo u kojoj meri su ga naši preci nosili i kakvog oblika. Nakit sam po sebi imao je više funkcija, kao i danas, mogao se je služiti samo kao ukras na glavi, vratu, ušima, rukama (za prstenje je specifično da njih nisu nosile samo žene nego i muškarci i deca), a veoma često je imao i neku praktičnu funkciju kao što su kopče za kosu… Svaka dama bi se oduševila nakitom za poklon dočeka Nove godine 2016.
 
Najviše su se nosile nausnice, i to raznih oblika, no, nisu se baš sve provlačile kroz uho. Neke su bile toliko velike i teške da nije dolazilo u obzir da se stave na uho nego su se uplitale u kosu, visile su na vrpci oko glave i slično. Bile su neizostavne na velikim svečanostima, ali i sada je takva situacija. Za doček Nove godine možete slobodno birati efektne i velike minđuše, jer to veće je posebno i svi se trude da izgledaju primećeno.
 
Ogrlice nisu bile toliko rasprostranjene i bile su više namenjene dobrostojećim porodicama, jer su se većinom uvozile sa istoka. Bile su pravi znak luksuza I prestiža. Najčesće su se nosile metalne ogrlice od zlata ili od srebra, ali i nizovi od perla izrađenim uglavnom od stakla ili staklene paste. Mada, ni danas situacija nije drugačija. Osvrnite se na svoje prijateljice na fakultetu, poslu, školi, jednostavno obratite pažnju da devojke koliko stavljaju ogrlice. One su neizostavni modni detalj u svakoj kombinaciji. Zbog toga, obavezno stavite jednu za doček Nove godine.
 
Sada se nakit proizvodi masovno. Najčesće to više nije ručni rad, no, i dalje ne gubi na svojoj vrednosti. Još uvek su vrlo različiti ukrasi napravljeni za svačiji ukus, a isto tako i finansijske mogućnosti. Jednako kao i u prošlosti, za bilo koju svečanu priliku biramo poseban nakit koji nam odgovara i koji će istaći našu spoljašnju, ali i unutrašnju lepotu. Nećete pogrešiti ako se za novogodišnji poklon odlučite za nakit.
 

Spremili smo za Vas: