Magazin

Najlepši enterijeri novogodišnjih praznika

Najlepši enterijeri novogodišnjih praznika
Dok nam se polako približavaju novogodišnji praznici, euforija u celom svetu je prevelika. Čak i na TV-u su oživeli novogodišnji sadržaji programa-crtani filmovi sa likovima inspirisanim predstojećim događajima, filmovi koji oslikavaju novogodišnju atmosferu kod Amerikanaca. Čak su I serije u duhu ovih praznika. 
 
Obožavam američke filmove gde je eksterijer kuća isti, tj.sve su kuće u jednom naselju istog izgleda. Savršene su. I kod njih se mogu primetiti ukrasi koji obasjavaju kuću. Mozete onda da zamislite kakav je njihov enterijer. Zasto da zamišljate, uostalom? Bacite pogled na TV ili izguglajte-videćete koliko ima lepote na jednom mestu. Oni su razvijenija zemlja, zemlja koja je 10 koraka ispred nas u svemu, pa i u dekorisanju. Kada upalim TV, menjam programe, ukoliko naiđem na neki sadržaj ispunjen novogodišnjim sjajnim dekoracijama, obično zastanem kako bih se barem na kratko moje oči ispunile sjajem. Moje oči sijaju od prirode ali šta će im faliti da sjaju previše kao naše prelepo sunce preko leta. Narcisoidna sam, zar ne? Sta ću, takvu me majka rodila. Nego, vratimo se na enterijer KUĆA.
Imate svoj prostor, svoju kuću iz snova-kuću vašeg života. Najviše vremena verovatno provodite na poslu, napolju, pa biste mogli da taj duh koji hara tamo prenesete i na vaše mesto. 
Jelka, kao simbol Nove godine, je neizostavni deo vašeg novogodišnjeg ambijenta. Zato kupite jelku koja će vašu kuću učiniti ekstravagantnijom, koja će zajedno srasti sa njom. Naravno da ne bi trebalo da bude okićena cele godine, ali će je, makar tokom ovog perioda, ugrejati. 
Eksperimentišite i sa ostalim dekorisanjem. Ulepšajte svoj dom i unesite prazničnu atmosferu. Ukrašavanje se svake godine odigrava po određenom šablonu. Promenite malo stil svog doma-unesite malo zimske čarolije kojoj će se najmlađi članovi vaše porodice pogotovu obradovati. Pustite njih da sami dekorišu jelku, da je okite onako kako ih mašta vodi. Recimo, napravite sami ukrase za vašu voljenu jelku. Uzmite papir u različitim bojama, isecite ih po vašem ukusu, zatim isečke zalepite, zaheftajte sa strane tako da se formira oblik ukrasa za jelku. Ovo može pogotovu biti zanimljivo deci-oni su stvoreni za takvu vrstu kreativnosti, a istovremeno mogu dobro da se zabave.
Mozete uzeti jedan veliki pano, kupiti bele ili u nekoj drugoj boji koverte, i zalepiti ih na pano. Stavite unutar njih razne sitnice koje će možda vaše ukućane oduševiti.
Ukrase za jelku napravite po svojoj želji, a ukrase koje ste kupili možete staviti u jednu veliku posudu i na taj način dekorisati sto. Sto mozete dekorisati i na sledeći način: uzmite stare tegle, napunite ih sljokicama, malim jelkicama i napravite ukras svojim ručnim radom.
Ukoliko vam je kuća sastavljena od spratova, ogradu na stepenicama možete ukrasiti šalovima od raznih materijala. Taj šal mogu činiti male cijalice raznih boja, novogodišnji ukras koji obavija ogradu i krasi je svojim malim grančicama. Ukrasite uglove svojih hodnika visokim ćupovima gde možete staviti novogodišnje ukraščiće.
Kako god da ste zamislili vašu kuću u novogodišnjem periodu, izgledaće neodoljivo. Čak i previše ukrasa, previše sijalica, previše svega neće upropastiti bazičnu lepotu vaše kuće.
 
Kristina Nedeljković
 
 

Spremili smo za Vas: