Magazin

Koliko košta nastup di džeja na svadbi?

Koliko košta nastup di džeja na svadbi?

Veliki dan svadbe je tu! Mlada i mladoženja presrećni, zvanice spremne za odličnu žurku. Očekuju dobru hranu, veliki podijum za igru uz najbolju muziku. Umesto benda, dočekaće ih di džej (DJ). I ovo više nije retkost! Di džej ima ulogu da se ponekad pojavi umesto trubača, pusti svoj blok i potom palicu ponovo prepusti bendu. Međutim, neki parovi žele isključivo di džeja na svojoj svadbi, i to u celokupnom aranžmanu. Koliko to košta?

 

Angažovanje di džeja košta 500 evra

 

Cena od 500 evra prosek je, kada želite da angažujete di džeja na svojoj svadbi. Mnogi se šokiraju ovom cenom, jer za nju ponekada mogu da angažuju i bend. Međutim, mnogi faktori utiču na ovu cenu, a jedan od njih je da di žeja nije nimalo lako naći. S obzirom na to da sala za proslave mora da bude preplavljena igračima, di džej je osoba koja mora da ima određene kvalitete. Na prvom mestu - mora da ima talenat za odabir muzike. Mora da bude osoba koja će pratiti ritam gostiju i koji će im isti taj ritam nametati. Mora da upravlja njihovim raspoloženjem i da se trudi da zabava nikada ne prestane. Važno je da bude osoba sa kojom lako možete da napravite dogovor, jer će uspeh žurke zavisiti samo od njega ili nje, ako se dama nalazi za miks pultom. Takođe, cenu određuje i oprema koju di džej ima. Što je bolja i savremenija, to je i cena viša. Naravno - i zvuk garantovano bolji. 

 

Poznati di džej - skuplji di džej

 

Vrlo je logično da će di džej za koga zna ceo grad i koji nastupa u poznatim klubovima, kao što je Komitet, imati i veću cenu. Ovde je potrebno da znate i da će možda imati posebne zahteve, a ceo posao ćete dogovarati sa njegovim agentom ili menadžerom. On će vam olakšati celu organizaciju, ali insistirajte da se upoznate sa di džejem pre velikog dana. Ne dozvolite neprijatna iznenađenja.

 

Posao di džeja nije lak

 

Iako možda na prvu deluje da je dižejing lak posao, zapravo uopšte nije tako. Di džej mora da bude veoma skoncentrisan, kako bi zabavio zvanice, a ujedno mora da vodi računa i o svom nastupu. To podrazumeva i svetlosne efekte i druge specijalne efekte. zato se može desiti da će nekada imatii asistenta, ali se o tome unapred dogovorite. Asistent je di džeju od koristi i kada mu je potrebno da napravi pauzu, kako ne bi bilo prekida, niti pada atmosfere. Ovo može uticati na kvalitet žurke, pa razmotrite i ovu opciju.

Ono što je sigurno jeste da u cenu angažovanja di džeja plaćate njegovo vreme. Ne samo ono koje će izdvojiti na svadbi, nego i za dogovore. Sigurno ćete se videti nekoliko puta, kako biste se upoznali, ali i kako biste utanačili koje to plejliste dolaze u obzir, a koje pesme ne želite da čujete. 

 

Sitnice za kraj...

 

Pravilo za bendove, važi i za di džeja. Pre nego što angažujete nekoga za svoju svadbu - poslušajte ga! Vidite gde nastupa, povedite društvo i dajte mu realnu ocenu. Naravno, vodite računa da li di džej pušta samo određenu muziku, a najčešće je to elektronska i strana, ili je spreman da napravi izlet u neki dobar narodnjački miks. 

 

 Foto: Pixabay / 453169

Spremili smo za Vas:Popularne ponude

LOVE HOUSE EVENT CENTAR

LOVE HOUSE EVENT CENTAR

PERLA EVENT HALL

PERLA EVENT HALL

Event centar Victory

Event centar Victory

RESTORAN KOŠUTA

RESTORAN KOŠUTA