Magazin

Klub Up n Down - novo mesto u Beogradu

Klub Up n Down - novo mesto u Beogradu

Beograd ima mnogo lepih mesta kojima može da se pohvali i zbog kojih ga vole i oni koji u njemu žive, ali i turisti. Privlači svojom arhitekturom, duhom, istorijom i mnogobrojnim pričama. To su unikatna mesta, prepoznatljiva i nezamenjiva.

 

Jedna od takvih lokacija je i Studentski trg. Ovo je najstariji gradski trg, koji je smešten u opštini Stari grad, dakle u centru prestonice Srbije. Prostire se od ulice Vase Čarapića, do Uzun-Mirkove ulice, a oko Univerzitetskog parka.

 

Kao i cela prestonica, i ovo mesto je svedok burne i bogate istorije. Za vreme vladavine Turaka na ovom mestu nalazilo se tursko groblje. Ono je ovde postojalo sve do šezdesetih godina 19. veka. Pazarište je otvoreno 1824. godine, koje je kasnije nazvano Velika pijaca.

 

Studentski trg je svoje konture dobio posle 1869. godine. Tada je na jednoj polovini ostala pomenuta Velika pijaca, a druga polovina je pretvorena u park. Valika pijaca će biti uklonjena 1927. godine, pa je tada ceo prostor postao park.

 

Trg je poznat i po spomenicima, koji ga dodatno ulepšavaju i donose notu gospodstvensti. Godine 1897. podignut je spomenik Josifu Pančiću, a 1930. godine ovde je prenet spomenik Dositeju Obradoviću. Nekada je parku postojala i česma, podignuta u čast kralja Aleksandra Obrenovića.

 

Do Prvog svetskog rata ovde su se nalazila dva poznata hotela - Makedonija i Imperijal. Tu se nalazila i kafana Ujedinjenje, ali je srušena 1935. godine. Sve ovo govori koliki je bio značaj ove lokacije, a taj epitet je zadržala i danas.

 

Ovde se nalazi i jedna, za mnoge najlepša, zgrada. U pitanju je Kapetan-Mišino zdanje, koje je podignuto 1863 godine. Danas ćete ovde pronaći Rektorat Univerziteta u Beogradu, a trg okružuju Filozofski fakultet, Filološki fakultet i Prirodno-matematički fakultet.

 

Zbog čega je nama važna ova lokacija? Zbog toga što se ovde nalazi klub Up and Down , novo mesto u Beogradu.

 

Klub Up and Down

 

Klub Up and Down smešten je na destinaciji koja je poznata po dobrom provodu – Studentski trg broj 15. Na istom mestu su se nalazili popularni klub Vanilla, klub Square i klub Kabinet.

 

Klub su otvorili vlasnici kafane Tarapana i klub-restorana Santo Domingo. To je svakako preporuka i za ovo novo beogradsko mesto, koje već privlači pažnju i znatiželju.

 

Klub "Gore i dole" smešten je u poslovnoj zgradi. Prepoznaćete je kao koja centralu Socijalističke paprtije Srbije (SPS).

 

Ono što za sada znamo jeste da će lokal će raditi i preko dana, i noću. To znači da će ovo biti pravo mesto za piće u centru grada. U ponudi će biti hrana, ali i popularne nargile.

 

Kada govorimo o noćnom provodu, na repertoaru će biti samo hitovi. Očekuju se se nastupi mnogih poznatih izvođača i bendova. Među njima su Angellina, Breskvica, Voyage i mnogi drugi, koji su itekako popularni, posebno među mlađom generacijom.

 

Rezervacije će biti obavezme, a zakazivanje će biti moguće na broj telefona: 062-262-212

 

Ne sumnjamo da će ovo biti pravo osveženje u gradskoj ponudi. Kada tome dodamo i želju za dobrim provodom nakon situacije sa korona virusom, klub Up and Down će sigurno biti veoma uspešan i doprineće dobrom glasu koji važi za Beograd – prestonicu noćnog života.

A.K.

Spremili smo za Vas: