Magazin

Kafanski doček u centru grada - kafana Tarapana

Kafanski doček u centru grada - kafana Tarapana

Jedan od najboljih noćnih provoda u prestonici pronaći ćete u srcu Beograda, gde je smeštena kafana Tarapana. Ona predstavlja miks kafane i kluba, a pronaći ćete je na adresi Kneza Miloša 9, u samom centru.

 

Važi za jednu od najlepših modernih kafana u Beogradu, čemu doprinosi njen enterijer. Tarapana je bila otvorena sredom, petkom i subotom, dok se nije dogodila pandemija korona virusa, koja je zatvorila lokale za noći provod. Radila je od 22:30 do 3:30.

 

U ovoj kafani gostuju velike zvezde kao i najveća imena domaće estrade: Darko Lazić, Mirza Selimović, Marina Visković, Ana Kokić, Aca Lukas, Tanja Savić, Jovan Perišić, Amar Gile, Lapsus bend, Marina Tadić, Đani, Paparazzo bend, Katarina Didanović, Aleksandar Živanović, Magnetic bend, Milica Pavlović, Katarina Grujić, Jana, Mia Borisavljević, Slađa Allegro, Milena Ćeranić, Dara Bubamara, Saša Matić, Mega bend, Peđa Medenica, Marko Žujović, Sanja Đorđević i mnogi drugi.

 

Kada samo jednom posetite Tarapanu, stalno ćete se vraćati i to je najbolja preporuka za ovo mesto. Upravo zbog toga je veoma brzo postala jedno od najomiljenijih mesta za izlazak među mlađom populacijom, pa ćete upravo njih ovde najčešće i sresti. U Tarapanu dolaze obično velika društva, koja žele dobro da se zabave.

 

Kada je reč o kari pića, ovde možete pronaći širok asortiman bezalkoholnih i alkoholnih pića, sa veoma pristupačnim cenama. Posebno je zanimljivo što ovde postoji i zaseban cenovnik kada su u pitanju studentske žurke, pa je Tarapana poznata i kao mesto koje želi da okupi sve raspoložena goste, posebno one mlade, ne gledajući na to da bude najskuplja po svaku cenu.

 

Ovde se organizuje i docek Nove godine. Tarapane može da ugosti čak 800 ljubitelja dobrog provoda, a da pri tom u svakom delu lokala imate osećaj kao da se nalazite u centru zbivanja.

 

Doček Nove godine u Tarapani

 

Novogodišnja noć je najluđa noć tokom godine, pa je upravo tako i u kafani Tarapana.

 

Kada je u pitanju kafana Tarapana Nova godina je prošlog decembra dočekana uz Aleksandru Marjanović i Nemanju Staletovića.

 

Aleksandra Marjanović rođena je 1992. godine u Šidu i javnosti je postala poznata nakon drugog učešća u takmičenju u Zvezdama Granda 2016. godine gde je dospela skoro do samog kraja. Tarapana je mesto gde je često možete čuti.

 

Nemanja Staletović je poznati pop-rok i narodni pevač na beogradskim splavovima, u kafanama i klubovima. Njegovo prvo veliko probijanje na muzičku scenu bilo je 2014. godine kada je snimio duet sa Šakom Polumentom, pod nazivom "Bolje mi je". Objavio je i pesmu "Kršim, lomim", godinu dana kasnije.

 

 

 

Karta za ovakav provod koštala je 40 evra, a u cenu karte je bila uračunata neograničena konzumacija određenih domaćih pića tokom cele noći.

 

Saznajte i Gde pevaju poznati za Novu godinu 2021.

 

Šta je tarapana?

 

Reč tarapana je reč turskog porekla, koja se u izvornom značenju prevodi kao kovnica novca. Može da označava i trku, trčanje, hodanje, zamaranje, a kod nas se koristi retko i značava metež, pometnju, haos.

 

Na ovu reč podsetila nas je Severina, koja je 2012. godine snimila veliki hit "Tarapana". Ova pesma objavljena je na njenom albumu "Dobrodošao u klub".

 

A.K.

Spremili smo za Vas: