Magazin

Gde za doček Nove godine

Gde za doček Nove godine

 

Gde za Novu godine - neka nam ovaj put bude toplo!
 
Ako se još niste odlučili gde za Novu godinu, ili razmišljate o destinacijama poput Praga, Pariza i sličnih, nekako, složićete se, uobičajenih destinacija...otvorite um i razmislite o nečemu novom. Zašto odgovor na vaše pitanje „gde za Novu godinu“, ne bi glasio „u toplije krajeve“. 
Iako vrlo retko, ili gotovo nikada, ne pomislimo na Portugal, kada je novogodišnje putovanje u pitanju, hajde da to promenimo, i da pomislimo sad. Gde za Novu godinu? Odlučeno je, Portugal!
Lisabon! Magični grad koji obiluje iskrenim osećanjima i iskrenim ljudima. Za tamošnje jude se kaže da „pevaju tužno, a smeju se srećno“. Prelepi grad na obalama Atlantika pravo je osveženje i vrlo je neobičan za videti. Neobičan je jer je ovo jedan od najstarijih gradova na svetu, a to čini da se u njemu osećate kao u nekoj sasvim drugoj dimenziji. Sve zgrade su veoma posebne, obojene uglavnom svetlim bojama- belom ili svetlo žutom. Te boje u kombinaciji sa okeanskim plavetnilom i toplim Suncem, ne može a da vas ne čini srećnim.
U Lisabonu možete videti  Tvrđavu Svetog Đorđa, koja je stara osam vekova. Videćete i neverovatne stare gradske četvrti koje su preživele razorni zemljotres koji se dogodio u osamnaestom veku. U Portugalu se nalazi najveći park u Evropi. Šetnja njim, Monsanatom, zaista će vašu Novu godinu učiniti posebnom! Gde za Novu godinu? Prvo stajalište- Lisabon!
Madeira- „Cvet okeana“, kako se ovaj vulkanski arhipelag popularnije naziva, udaljen je od obala portugala 900, a od obala Afrike, svega 600 metara. Ovaj arhipelag se sastoji od četiri ostrva: Madeira i Porto Santo su najveći, a Desertaš i Selvažens su nenastanjena. 
Klima od prosečnih šesnaest do dvadeset i dva stepena, i beskrajne plantaže banana i šećerne trske, učiniće da doživite svoju prvu „letnju“ Novu godinu. Gde za Novu godinu? Drugo stajalište- Madeira!
 
 
Porto! Grad koji izaziva mnogo zabune. U različitim jezicima, ime ovog grada se potpuno različito izgovara, i različito znači. Od njegovog imena izvedeno je i ime same države. Portugalci ga zovu upravo tako, „Porto“, što znači luka. Ovaj grd je ponosni vlasnik jedne od najlepših knjižara na svetu. Ta knižara se zove Lello, sagrađena je 1906 i deluje zaista bajkovito. Uvijene stepenice, vitraži, beskrajni redovi knjiga. Mnogi čak tvrde da je scenografija Iz filmova o Hari Poteru, nastala upravo po uzoru na ovu biblioteku. Ljubitelji knjiga, gde za Novu godinu?- Treće stajalište- Porto!
Beograd! Svuda pođi, svojoj kući dođi! To su naši stari oduvek znali, pa i mi treba da se vodimo time. Svuda je lepo otići i sve proputovati. Novu godinu proslaviti na svim kontinentima i videti sve što se za života videti može. Ali nekako, naša nam je domovina uvek najlepša. Ona nas je oblikovala, iz nje smo nikli, pa valjda zato. 
Kada se vratite iz istraživanja „tropske Nove godine“ i dalekih kultura, sedite i popijte prvu novogodišnju kafu u Skadarliji. Uživajte u mirisima Beograda. Gde za Novu godinu?- Poslednje stajalište- Beograd!
 

Spremili smo za Vas:Popularne ponude

Hotel Balašević

Hotel Balašević

PERLA EVENT HALL

PERLA EVENT HALL

LOVE HOUSE EVENT CENTAR

LOVE HOUSE EVENT CENTAR

Event centar Victory

Event centar Victory