Magazin

Gde na sankanje?

Gde na sankanje?

Sezona je zimovanja i zimskih odmora. Jedna od najboljih zabava na planinama tokom zime svakako je docek, a onda na red dolaze skijanje, snoubording, krpljanje i naravno - sankanje. Ono nije namenjeno samo najmlađima, nego svima onima koji možda ne vole druge vrste aktivnost, ne znaju da skijaju ili to jednostavno ne žele.

 

Za sankanje vam je potrebno: dobro društvo, kondicija da se vratite na početnu tačku, a naravno i obavezne sanke, klisko, guma za sankanje, a što da ne i obična vreća napunjena slamom.

 

Osim popularnih destinacija kao što su Kopaonik, Zlatibor, Divčibare i Tara, evo gde još u Srbiji možete na sankanje!

 

Javor

 

Planina Javor nalazi se blizu Ivanjice, a njeni blagi tereni veoma su pogodni za zimske sportove. Ima i ski stazu sa žičarom tanjiračom.

 

Rudnik

 

Rudnik dominira Šumadijom. Nalazi se oko 100 kilometara južno od Beograda i 15 kilometara od Gornjeg Milanovca. Ovde ima mnogo sadržaja za one kojima skijanje nije u prvom planu, a posebno je interesantam Srpski Holivud, gde se nalazi najveća ljuljaška u Srbiji i gde je teren idealan za sankanje.

 

Goč

 

Ova planina smeštena je iznad Vrnjačke Banje. Ovde postoje tri staze, jedna takmičarska i dve manje, rekreativne staze, dužine po 250 metara pa su idealne za decu i skijaše početnike.

 

Stara planina

 

Ako krenete ka Zaječaru, Knjaževcu, Pirotu i Dimitrovgradu, krenuli ste ka Staroj planini. Ovde snega ima tokom pet meseci, pa ćete sigurno pronaći svoje mesto za sankanje.

 

Gučevo 

 

Gučevo se nalazi iznad banje Koviljače, u blizini Loznice. Ovde postoji postoji veliki broj terena pogodnih za skijanje i sankanje, a možete da uživate i u paraglajdingu.

 

Fruška gora

 

Ukoliko niste ljubitelji planina, a volite sneg, Fruška gora je idealan izbor. Dobar provod i sankanje su zagarantovani.

 

Posle sankanja preporučujemo uživanje u čaši kuvang vina ili toploj čokoladi, uz pogled na zalazak sunca. Uživajte!
 
 
A.K.

Spremili smo za Vas: