Magazin

Doček Srpske Nove godine kafana Druga kuća

Doček Srpske Nove godine kafana Druga kuća

Srpska ili Pravoslavna Nova godina, odnosno Julijanska Nova godina, slavi se po Julijanskom kalendaru. Tada je 1. januar po ovom kalendaru, odnosno 14. januar po Gregorijanskom kalendaru. Mi je u Srbiji proslavljamo kao "našu".

Osim što je proslavlja srpski narod na Balkanu, slavi se i u Rusiji, Belorusiji, Gruziji, Ukrajini, Moldaviji, Jermeniji. Interesantno je i da ova tradicija postoji i u nekim nemačkim kantonima u Švajcarskoj, kao i u nekim delovima Galske zajednice u Škotskoj.
 
Ukoliko malo proguglate, videćete da se, zbog istorijskih okolnosti, ova Nova godina počela slaviti i iz inata.Prvu proslavu organizovala je Kasina u Beogradu, a sledećih godina su se pridružile sve kafane, bioskopi, domovi ratnika-invalida u Beogradu.
 
Kada je u pitanju doček Srpke Nove godine Beograd i ove godine ima ponudu, koje možete videti, a mi izdvajamo jednu - kafanu Druga kuća.
 
Ukoliko se niste umorili od provoda, verujemo da će vam i ovaj biti podjednako dobar! Kako i sam naziv kafane kaže, osećaćaete se kao kod kuće, a to je potrebno d abiste opušteno i veselo zakoračili u novo leto. Neki će reći - još jednom, a za neke prvi put.
 
Kako god da jeste, pogledajte šta vam je pripremila kafana DRuga kuća!
 
Druga kuća
 
Kafana Druga kuća nalazi se u Nušićevoj ulici broj 27, preko puta zgrade novinske kuće Politika. Ova ulica proteže se od Terazija do Dečanske ulice. Zbog toga je odlična lokacija za turiste, koji vole da su u centru dešavanja, kako bi osetili duh grada.
 
Ova kafana je poznata po odličnim svirkama i veselim gostima, a preovladavaju oni mlađi. Provod je ovde četvrtkom, petkom, subotom i nedeljom.
 
Trebalo bi za doček, kao i za provod, ispoštovati dress code, a on je elegantan ili casual.
 
Svi koji dolaze u ovu kafanu kažu da u nju možete da se zaljubite na prvi pogled, jer njen ambijent odgovara svima, a atmosfera je lepa zbog posetilaca koji su raspoloženi i prijatni. Kafana može da primi 300 gostiju, ali neće biti gužva, jer je prostor odličan, odnosno sadrži tri prostorije, u kojima preovladavaju drvo i kamen. Karirani stolnjaci su neizistavan detalj.
 
Ovde će za doček Srpske Nove godine nastupiti Progressive bend. 

Progressive bend
 
Progressive bend je grupa koja stiže iz Jagodine, a nastupa u sastavu: Marina Valo - vokal, perkusije, Milica Čikarić - vokal (druga na takmičenju Zvezde Granda), Danilo Jokić - vokal, perkusije, Aleksandar Milenković - klavijature i Bojan Tomić - gitara, vokal.
 
Ono što pružaju je kvalitetan muzičko - scenski nastup i zagarantovano dobar provod. Imaju bogat repertoar domaće i strane muzike. Čine ga pop, rock, funk, folk, starogradska, izvorna narodna, novokomponovana narodna muzika.
 
Pripadaju Pavle Paganini Ligi bendova. Nastupaju u kafanama i restoranima, a ujedno su i bend za svadbe. 
 
Kako da rezervišete doček Srpske Nove godine?
 
Svoje mesto za doček Srpske Nove godine rezervisaćete ako pozovete ili pišete na 065 99 77 898. To uradite što pre, jer je doček već u ponedeljak! Naravno, ukoliko imate veće društvo, tim pre!
 
Želimo vam srećnu Novu godinu i lep provod! Uživajte punim plućima i prepričavajte ovo veče!

Spremili smo za Vas: