Magazin

Doček Nove godine u restoranu Panorama

Doček Nove godine u restoranu Panorama

Trg Slavija u Beogradu je za neke noćna mora, kada je reč o vožnji, jer ovde prometuju sve tri vrste javnog prevoza: tramvaji, trolejbusi i gradski autobusi. Ipak,  za druge je jedan od simbola Beograda i samog Vračara. Manji deo Slavije pripada Savskom vencu.

 

Obuhvata prostor između ulica Kralja Milana, Beogradske, Makenzijeve, Svetosavske, Bulevara oslobođenja, Deligradske i Nemanjine. Trg se nalazi manje od 1,5 km južno od Terazija, odnosno od središta grada, a nadmorska mu je visina 177 metara. Prostor koji pokriva dug je 130 m, a širok 110 m. 

 

Ovaj trg je sve do osamdesetih godina 19. veka bio bara,  gde su Beograđani išli u lov na divlje patke. Kada je Englez Frensis Makenzi kupio veliki prostor iznad današnjeg trga i isparcelisao ga radi prodaje, počelo je i njegovo formiranje.

 

Tokom 1942. godine u periodu nemačke okupacije izgrađen je kružni tok na Slaviji.

 

Godine 1962. podignut je moderan hotel Slavija, koji je kasnije dograđen. Trg je jedno vreme nosio naziv po istaknutom vođi socijalističkog pokreta u Srbiji Dimitriju Tucoviću, čiji je spomenik postavljen u centru trga. Početkom 2000. godina trgu je ponovno službeno vraćeno ime Slavija.

 

Danas se ovde nalazi muzička fontana, atrakcija  koja ima 800 metara vodenih površina, 32 metra u prečniku, 350 mlaznica, a radi i zimi na temperaturi od minus 20 stepeni. Najveća je u jugoistočnoj Evropi, a odlikuju je i svetla u boji.

 

Kao što je pomenuto, ovde se nalazi hotel, u kome posetioci mogu da prenoće, ali i da organizuju proslave.

 

 

Hotel Slavija

 

Hotel Slavija nalazi se u centru Beograda, na adresi Svetog Save 1-9. Hotel je udaljen samo nekoliko koraka od Hrama Svetog Save. Čine ga dve zgrade povezane prizemljem - deo A i deo B. 

 

Ima ukupno 483 soba. Sve smeštajne jedinice poseduju sopstveno kupatilo sa kadom ili tušem. Sve jedinice sadrže i LCD TV. 

 

Besplatan WiFi je dostupan u zajedničkim prostorijama i svim sobama. Parking u garaži dostupan je uz doplatu.

 

Restoran Panorama

 

Restoran Panorama nalazi se na 7. spratu hotela Slavija. Doručak na bazi švedskog stola služi se svakog dana od 6 do 10 sati. Terasa pruža mogućnost savršenog pogleda na trg Slavija. Posle 10 sati ovaj prostor može da se transformiše u mesto za koktele, bankete, venčanja i tako dalje.

 

Ovde se osim ovih proslava održava i docek Nove godine

 

 

Doček Nove godine u restoranu Panorama

 

Kada je u pitanju restoran Panorama Nova godina je dočekana i prošlog decembra. Nastupao je Exclusive bend, piće je bilo all inclusive, a hrana se posluživala na švedskom stolu.  

 

Exclusive bend su pravi majstori štimunga, koji u početku sviraju lake mediteranske stvari i ex yu hitove, a kako kazaljka odmakne uz dobre zabavnjake i probrane evergrin hitove stiže se do najboljih hitova narodne muzike, sva sa dobrim ukusom.

 

U cenu od 50 evra bili je uračunato i svečano mesto za banket stolom.

 

U ponoć je organizovana svečana zdravica šampanjcem na balkonu restorana, uz pogled na gradski vatromet i predivno ukrašeni euforični centar grada.

 

Delile su se i razne nagrade za najveseliji sto, najlepši par itd.

 

Nadamo se da ćemo imati prilike da dočekamo i Novu 2021. godinu na istom mestu. 

 

Foto: Facebook / HotelSlavija

A.K.

Spremili smo za Vas:

baner
baner
baner
baner
baner
baner