Magazin

Doček Nove godine u Gradskoj kafani u Beogradu

Doček Nove godine u Gradskoj kafani u Beogradu

Svaki grad oduvek je imao neko mesto koje se posebno izdvajalo od drugih, u koje se rado odlazilo porodično na ručak, a uveče na lumpovanje. Tu su mogli da se sretnu viđeni ljudi, političari, pesnici, umetnici, boemi, koji bi došli da popiju kafu ili da se duže zadrže u svojim razgovorima.

 

Znalo se da za tim mesta uvek vlada velika potražnja, pa je obavezna bila rezervacija. Konobari su bili uglađeni i progesionalni, a muzičari najbolji. Svirali su satima uz osmeh.

 

To su bile gradske kafane, kultna mesta velikih gradova, među kojima je i Beograd! Bile su prostrane, mogle su da prime veliki broj gostiju, a odlikovale su ih i velike bašte ispred lokala. Nalazile su se obično u centru grada ili na nekoj od najprometnijih lokacija. Imale su odličnu kuhinju i širok izbor pića.

 

Danas u Beogradu postoji mesto koje čuva uspomenu na ovakve lokala - Gradska kafana, mesto na kome se ostaje do zore uz najveće hitove i dobro društvo. 

 

O Gradskoj kafani u Beogradu

 

Gradska kafana je popularna beogradska kafana, koja se nalazi u ulici Vladimira Popovića bb, kod mosta Gazele, na strani Novog Beograda.

 

Poznata je po gostovanjima velikih muzičkih zvezda, a koncipirana je u stilu pravih kafana, sa starim stolovima za manji broj ljudi, prekrivenim klasičnim kariranim stolnjacima. Ipak, ona je spoj moderne kafane i klupske atmosfere, pa je vrhunski provod ovde zagarantovan svima onima koji vole svirku uživo, jer se ovde slušaju folk i pop, koji izvode bendovi.

 

Zidovi su prekriveni drvetom, a na njima se nalaze uramljene slike i svetiljke koje podsećaju na fenjer, što itekako doprinosi lepoj atmosferi. Sve je podređeno udobnosti i uživanju gostiju, tako da u lokalu nema lošeg mesta, gde god da se smestite.

 

Gradsku kafanu odlikuje uzavrela atmosfera tokom šest dana nedeljno, osim ponedeljka, kada se odmara, a tek je poseban doživljaj  kada dođe 31. decembar i doček Nove godine uz veoma popularne izvođače beogradskih noćnih klubova, koji i inače ovde nastupaju.

Četvrtak u Gradskoj kafani je dan za gostovanja i tada je posebno velika potražnja za mestima, pa se često mora rezervisati i danima unapred. Tada nastupaju najveće muzičke zvezde, a neke od njih su: Šako Polumenta, Stoja, Adil, Milena Ćeranić, Dejan Matić, Ana Bekuta, Aca Lukas, Milica Todorović, Peđa Medenica, Milica Todorović, Đani, Slađa Alegro, Mia Borisavljević i mnogi drugi.

 

Osoblje je profesionalno, ljubazno, a to je još jedan od mnogih razloga zasto ljudi vole ovo mesto i iznova mu se vraćaju, jer se ovde osećaju lepo i dobrodošlo. Rezervacije su dostupne na broj telefona: 062/262-212 (SMS, Viber, WhatsApp).

 

Cene pića u Gradskoj kafani su pristupačne i veioma prihvatljive, pa ovde mogu da se još više opuste svi oni koji su željni dobre zabave, ne razmišljajući o tome da li će imati dovoljno novca za provod ili o tome da je nešto precenjeno, a baš to želite da popijete.

 

Gradska kafana Nova godina

 

Kada je u pitanju doček Nove godine Gradska kafana je prošle godine napravila progam uz Nemanju Toplicu, Standby bend i Nadu Ljubojević.

 

Provod je koštao 39 evra, a za svako željeno mesto u kafani, plaćala se doplata na grupnoj bazi od 30 do 170 evra. 

 

Svake godine u Gradskoj kafani bude sve više zadovoljnih gostiju, koji ulaze veoma dobrog raspoloženja u Novu godinu. Verujemo da će jednako dobro biti i za doček Nove 20201. godine.

A.K.

Spremili smo za Vas:Popularne ponude

RESTORAN KOŠUTA

RESTORAN KOŠUTA

LOVE HOUSE EVENT CENTAR

LOVE HOUSE EVENT CENTAR

Hotel Balašević

Hotel Balašević

PERLA EVENT HALL

PERLA EVENT HALL