Magazin

Doček Nove godine u etno stilu - Stari konak na Voždovcu

Doček Nove godine u etno stilu - Stari konak na Voždovcu

Voždovac je beogradska opština, koja zauzima površinu od 14.864 ha i na kojoj živi oko 167.000 stanovnika.

 

Na mestu današnje opštine Voždovac je vožd Karađorđe poveo svoje ustanike i 1806. prvi put oslobodio Beograd od Turaka. U spomen na taj događaj, ovaj kraj je nazvan Voždovo predgrađe, da bi kasnije dobio ime Voždovac.

 

Ovo je južna kapija Beograda. Čine ga naselja kao što su Dušanovac, Lekino brdo, Šumice, Konjarnik, Medaković, Braće Jerković i druga. Zanimljivo je da je najviši vrh na Voždovcu planina Avala.

 

Najznačajniji turistički potencijali na teritoriji ove opštine su: kompleks planine Avala sa spomenikom neznanom junaku, planinarski dom Čarapićev brest, područje Šuplje Stene, prirodno jezero u naselju Trešnja, veštačko jezero Bela reka u Ripnju, veštačko jezero između naselja Pinosava i Resnik, spomen-park u Jajincima posvećen streljanim rodoljubima u Drugom svetskom ratu, rodna kuća Vojvode Stepe u Kumodražu i tako dalje.

 

Ovde su živele brojne istorijske ličnosti, među kojima i vojvoda Stepa Stepanović, Vasa Čarapić, Milunka Savić i tako dalje.

 

Voždovac je poznat i po lepim ugostiteljskim objektima, a jedan od njih je restoran Stari konak.

 

Restoran vila Stari konak

 

Restoran vila Stari konak nalazi se na samo šest kilometara od trga Slavija, na adresi Bulevar JNA 43.

 

Reč je o etno restoranu, koji u svakodnevnoj ponudi ima jagnjeće i praseće pečenje sa ražnja, a posebnim ga čini i svakodnevno dopremanje domaćih namirnica iz svih krajeva Srbije.

 

Ovde je moguće organizovanje poslovnih,porodičnih i svečanih ručkova i večera, proslava rođendana i krštenja, proslava godišnjica,matura i raznih jubileja, kao i žurke kada je docek Nove godine.

 

Kapacitet sale za venčanje je od 50 do 150 osoba,a ukoliko želite korporativnu proslavu kapacitet ljudi je do 250 osoba.

 

U martu počinje sa radom prelepa bašta u kojoj se takođe može oraganizovati proslava do 120 osoba.

 

Za najmlađe su obezbedili igraonicu opremljenu svim potrebnim sadržajima koji će im izmamiti osmeh. Mislili su kako o onim najmlađima, tako i onim malo starijima, koji vole igre na Sony konzoli ili bilijar. Mesta ima za oko 40 malih drugara.

 

Vila ima i mogućnost prenoćišta. Motel se sastoji od sedam apartmana koji su opremljeni tako da gostima koji kod ovde odsednu ništa neće nedostajati.

 

Doček Nove godine u vili Stari konak

 

Kada je u pitanju vila Stari Konak Nova godina je dočekana uz Srećka Krečara.

 

Srećko Krečar se zapravo preziva Gajić. Ovaj Kragujevčanin muzikom se aktivno bavi od 1996. godine. Sa svojim bendom snimio je prvi studijski album pod nazivom Pobednik 2013. godine, sa kog se izdvojila pesma pod istim nazivom, koja je postala veliki hit. Srećko ima hitove sa drugim poznatim pevačima, kao što su Andreana Čekić i Đani.

 

 

Doček Nove godine u Starom konaku koštao je 45, 50 i 60 evra u zavisnosti od zone u sali. Cena je uključivala uključena bogatu večeru na bazi švedskog stola i neograničenu konzumacija pića tokom cele večeri.

 

Proverite Gde pevaju poznati za Novu godinu 2021 . Izdvajamo Đanija, koji će nastupiti u restoranu Inter Hollywood Ledine i Garden Hill. Provod je zakazan na adresi Surčinska 19b na Ledinama.

 

A.K.

Spremili smo za Vas: