Magazin

Doček na splavu - River sprema žurku za pamćenje!

Doček na splavu - River sprema žurku za pamćenje!

Brankov most je jedan od simbola Beograda, koji premošćava reku Savu i spaja Novi Beograd sa centrom Beograda. Po obimu saobraćaja drugi je most po važnosti u glavnom gradu, nakon Gazele.

 

Prvi most na ovom mestu bio je most kralja Aleksandra. Izgradnja je počela u julu 1930. godine, a most je pušten u saobraćaj u decembru 1934. godine. Ukupna dužina mosta iznosila je 474 metara. Nažalost, porušen je tokom razaranja u Drugom svetskom ratu, ali njegovi ostaci su i danas vidljivi.

 

Na stubovima starog visećeg mosta, 1956. godine u saobraćaj je pušten novi drumski most. On je u današnjem obliku završen 1979. godine.

 

Zanimljive su i priče u vezi sa imenom ovog mosta. Tokom perioda socijalizma zvanično ime mu je bilo Most bratstva i jedinstva, ali ovaj naziv se nikada nije ustalio. Beograđani su ovaj most ponekad zvali Savski most ili most u Brankovoj ulici, jer se preko njega ulazi u ulicu nazvanu po pesniku Branku Radičeviću.

 

Sadašnji naziv dobio je po Brankovoj ulici, čiji nastavak predstavlja, a ne po piscu Branku Ćopiću, kako se često misli, jer je on, nažalost, ovde izvršio samoubistvo, skočivši sa mosta.

 

Ispod ovog mosta nalazi se i jedan od najpopularnijih prestoničkih splavova – River.

 

Splav River

 

Splav River jedan je od omiljenih splavova onih koji vole da izlaze na ovakva mesta. Nalazi se na Savskom keju, na Ušću, ispod Brankovog mosta.

 

Kapaciteta je 500 osoba, a ovde ćete često sresti i poznate ličnosti.

 

Osmišljen je i uređen po ugledu na najbolje svetske klubove i na njemu nema loše pozicije.

 

Muzički repertoar splava River je raznovrstan, od popa, preko narodne muzike do RnB-a, a najveći hitovi i najbolji izvođači su zagarantovani. Od popularnih izvođača ovde nastupaju: Peđa Medenica, Katarina Grujić, Maja Berović, Tanja Savić, Lapsus bend, Aleksandra Prijović, Dara Bubamara, Ćemo, Marina Visković, Viki Miljković, Aca Lukas, Amar Gile i mnogi drugi.

 

Do korona virusa radio je pet dana nedeljno - ponedeljkom, sredom, petkom, subotom i nedeljom. Rezervacije su uvek obavezne.

 

Doček Nove godine na splavu River

 

Kada je u pitanju splav River Nova godina će biti dočekana sa stilom. Očekuje vas bogata ponuda pića u neograničenim količinama, kao i hadno predjelo, kanapei, salate, namazi i peciva.

 

Nastupaće Damir Čičić, Tea Stoševska i DJ Joker.

 

 

Damir Čičić dolazi iz Prijepolja, a poznati je klupski pevač. Nastupao je i na festivalima. Njegove pesme su "Bolje ljubavi", "Pogrešne su oči", "Ljubavi nema", "Naivna".

 

Tea Stoševska je atraktivna i popularna pevačica iz Pančeva, koja se javnosti predstavila učešćem u takmičenju Zvezde Granda. Bila je prvakinja Evrope u kategoriji fitness model. Pre tri godine snimila je pesmu "Umri muški".

 

Cena je 32 evra, a doplaćuju se barski sto, pult, visoko sedenje, mali separe, veliki separe, centralni separe i VIP separe.

 

Ukoliko vas zanima Gde pevaju poznati za Novu godinu 2021. proverite na linku.

 

Repriza Nove godine

 

River će se pobrinuti da se dobro zabavite i za reprizu! Kada je u pitanju splav River repriza Nove godine će biti organizovana uz DJ Anubisa, a ulaznica će koštati 500 dinara. Piće će se naplaćivati po promotivnim cenama, a za pult i barski sto neće biti uslova potrošnje. Za ostala sedenja će biti.

 

A.K.

Spremili smo za Vas:

baner
baner
baner
baner
baner
baner