Magazin

Dnevna žurka - Matinee za Novu godinu je prava stvar!

Dnevna žurka - Matinee za Novu godinu je prava stvar!

Reč matine (matinee, matinée) sigurno vam je poznata, iako se u poslednje vreme retko koristi. Reč je o  sedeljci, zabavi ili javnoj priredbi. Može da se odnosi i na koncert ili predstavu, bilo da je ona filmska ili pozorišna.

Ono što je specifičnost matinea jeste činjenica da se održava pre podne ili u ranim popodnevnim satima. To su, zaravo, dnevne žurke. 

U pitanju je francuska reč, a sam događaj se odomaćio i u Srbiji,  a posebno, u neka ranija vremena,  u diskoteci Cepelin na Tašmajdani u koju su išle sve tadašnje beogradske face.

Danas ovu žurku svake sedmice možete pronaći na splavu Leto. Muziku od 18 sati do ponoći vrte didžejevi, a popularnost ove žurke neprestano raste.

Osim ovog matinea, povod za isti provod pruža se i za doček Nove godine. A to je tek posebna priča!

 

Matinee Nova godina

 

Kada je u pitanju matinee Nova godina, prestonica i ovo može da vam ponudi i to na četiri mesta! U pitanju su Santo Domingo, Modena, Baraka i Ellington's Bar.

 

Santo Domingo

 

Kada je u pitanju matinee Nova godina u Santo Domingo baru početak je bio rezervisan za 13 sati, a provod se završio u 20 sati. Ovaj bar je i inače poznat kao mesto gde se prave najbolji kokteli, okuplja najbolja ekipa i uživa u najukusnijoj hrani. Luda zabava u sred dana je bila pravi način za sve koji su želeli da se pripreme za najluđu novogodišnju noć. Za sjajnu atmosferu bio je zadužen Smooth Bend.

 

Baraka

Kada je u pitanju Baraka matinee Nova godina organizovana je uz bend Muzička mašina. Cene pića su bile standarnde, a u ponudi je bio i a la carte meni. Na adresi  Karađorđeva 13 žurka je počela u 14 sati. 

 

Modena 

 

Kada je u pitanju restoran Modena Matinee Nova godina je organizovao provod s početkom u 14 sati na dobro poznatoj lokaciji na Bogosloviji. Svi okupljeni su se zagrejali za novogodišnju žurku uz domaće tradicionalne kulinarske specijalitete i dobru muziku. Goste su zabavljali sjajni izvođači Trio Maestros. Pored standardnog menija, u ponudi su bili  i tradicionalni specijaliteti poput telećeg sača, svadbarskog kupusa, mešanog mesa.

 

Ellington's Bar

Kada je u pitanju doček Nove 2021. godine u Beogradu, Ellington's Bar već ima plan. Ellington's Bar Matinee Nova godina počeće u 14 i trajaće do 21. Za atmosferu će se pobrinuti dvojica mahera za miks pultom - Mashala i Munja! 

"Uz bogatu selekciju pića i vrhunskih koktela, i najbolji muzički miks, ispratićemo godinu za nama i u dobrom ritmu kročiti ka srećnijoj Novoj godini", poručuju iz ovog bara.

Klub Ellington's se nalazi u hotelu Hyatt regency, Milentija Popovića 5.

 

Matinei ili dnevne žurke su definitivno odličan način da se provedete, a mnogi kažu da im su im ove žurke čak bolje i od noćnih. U svakom slučaju, ako do sada niste bili na ovim matineima, trebalo bi to da ispravite, bilo da se zagrevate za noćni provod ili vam je ovo centralna proslava. Zamislite samo lepe devojke, zgodne momke, raspoloženje i dobru muziku u tri poslepodne? Mi smo spremni već sada!

 

Foto: Pixabay / pen_ash

Spremili smo za Vas: