Magazin

Čestitke za srpsku Novu godinu

Čestitke za srpsku Novu godinu

Bliži nam se srpska Nova godina! To je prilika da svima koji su vam blizu srcu pošaljete nekoliko lepih reči.

 

Ako ste od onih koji vole personalizovane poruke, a možda niste toliko vešti sa rečima, imamo dobre predloge za vas. Odaberite poruku koja vam najviše odgovara i obradujte one koji ne budu te noći sa vama.

 

Nova je godina vreme za slavlje, a ja ti želim dobro zdravlje. Ostvari svaku svoju želju, život provedi u veselju, a sve što ti srcu nemir stvara nek ti odnese godina stara. SREĆNA PRAVOSLAVNA.

 

*

 

Srpski mislim, srpski pišem, srpski zborim, srpski dišem, srpsku crkvu obilazim, moje milo srpstvo pazim, za njega se Bogu molim, pravoslavlje sveto volim, i krstim se sa tri prsta, tradicija to je srpska. I dičim se jer ja imam srpsko srce u grudima, pa ću noćas kao i ti Srpsku novu proslaviti. U to ime imam želju da je čekaš u veselju, u radosti i ljubavi, ukućani da su zdravi, svaka sreća da vas prati da se dobro dobrim vrati!

 

*

 

Oganj gori, vino teče, Srbi slave ovo veče.  Srpska nama noćas stiže, pravoslavci sad su bliže.  I u ime pravoslavlja, srećna Srpska, puno zdravlja. 

 

*

 

Sa zlatnih visina poslušaj glas od Boga, voli sebe i bližnjeg svoga. Neka srce glas ti čuje, pusti da duša poveruje. Zdravlje nek je u domu tvome, želim ga tebi i tvome svakome. Neka te krepi vera davna… SREĆNA TI NOVA PRAVOSLAVNA!!!

 

*

 

Krsti se sa tri prsta, nek ti je vera nepokolebljiva i čvrsta. Ja ću ti reći samo nekoliko slova – srećna ti Nova!

 

*

Nek se noćas slavi, ovo je razlog pravi! Svako ko je vere pravoslavne, seća se istorije naše davne. Zato podignimo uvis čaše, u čast srpske naše. Srećna Nova godina!

 

*

 

Jedan starac meni reče, slavi sine ovo veče, a zbog sreće i zbog zdravlja i našega PRAVOSLAVLJA. Neka znade ko god nije da si SRBIN iz SRBIJE. Srećna Nova godina.

 

Proverite i Gde za doček srpske Nove godine?

A.K.

Foto: Pixabay / Mollyroselee 

Spremili smo za Vas: