Magazin

Čarobna zemlja – pravi izbor za vaše cveće

Čarobna zemlja – pravi izbor za vaše cveće

Svaka biljka zahteva adekvatnu negu i malo pažnje kako bi bila baš onakva kakva bi trebala da bude. Čarobna zemlja je pravi izbor za vase cvece i najbolja prilika da im udovoljite na pravi način, zbog čega će vam vaše cveće biti zahvalno.

 

 

ZEMLJA ZA BILJKE

 

Zemlja za biljke je od velikog značaja za kvalitetan rast cveća, i kada su u pitanju biljke u saksijama i na otvorenom.

 

Poznato je da biljka prima hranu isključivo iz zemlje i vazduha. Iz vazduha upija ugljen-dioksid, a iz zemlje uzima različite mineralne soli, koje su biljkama potrebne za građu i za stvaranje biljne mase. Sastojci koji su potrebni biljkama za rast jesu magnezijum, azot, kalijum, fosfor, kalcijum, natrijum, cink, hlor, gvožđe i drugi.

 

Neki od ovih sastojaka biljkama su potrebni u veoma malim količinama, dok su drugi sastojci potrebni u velikim količinama, pa je o njima potrebno voditi više računa (fosfor, azot, kalcijum i kalijum).

 

Takođe, zemlja treba da ima i fobre fizičke osobine. Važno je da ima sitnomrvičastu građu jer je ona najbolja za održavanje vodnog, toplotnog i vazdušnog toplotnog režima, što je od naročitog značaja za uzgoj cveća.

 

 

 

NAJBOLJA ZEMLJA ZA CVECE

 

Najbolja zemlja za cveće je zemlja koja poseduje sve gore navedene karakteristike da bi se dobro ukorenila i da bi se adekvatno razvio korenov sistem. Kvalitetna zemlja je osnovni uslog za gajenje cveća, posebno kada je reč o gajenju biljaka u stanu.

 

Imajući u vidu da su te biljke ograničene isključivo na to malo zemlje u saksiji, ona treba da im posluži kao podloga za pravilan rast na osnovu uzimanja svih neophodnih hranljivih sastojaka.

 

 

 

ČAROBNA ZEMLJA

 

Čarobna zemlja sadrži sve hranljive materije koje su potrebne za ravnomeran rast biljaka, kao i za dugotrajno i bogato cvetanje.

 

Čarobna zemlja je prirodni organski supstrat i oplemenjivač zemljišta dobijen od najkvalitetnijih nemineralizovanog treseta. Iva Agrar nudi vam svoju sopstveno kreiranu zemlju za vrhunski kvalitet i normalan rast vašeg cveća. Čarobna zemlja idealna je za direktnu setvu i sadnju cveća, voća i povrća, za sve vrste rasada i kao oplemenjivač zemljišta.

 

T.Ž.

Spremili smo za Vas: