Magazin

Beograd - prestonica koja čuva stari duh, ali prijateljski prihvata novine

Beograd - prestonica koja čuva stari duh, ali prijateljski prihvata novine

Beograd već vekovima gradi svoju reputaciju grada koji ima bogatu istoriju, koju čuva i sa kojom se ponosi, ali koji isto tako širom raširenih ruku prihvata sve one koji dolaze u njega, koji sa sobom donose nove ideje i projekte. Naravno, one dobronamerne. To se najbolje vidi u ugostiteljskom sektoru. Od prvih mesta gde se pila kafa, preteča kafana, do luksuznih restorana, glavni grad se mnogo menjao i uvek je imao šta da ponudi. Tako je i danas, kada je preplavljen lokalima u svakom svom kutku. Od barova, kafana, preko klubova i splavova, do restorana.
 

I ove sezone poznata mesta biće puna, jer će im se verni gosti uvek vraćati, ali će zasijati i neka nova mesta, a mnoga su već privukla veliku pažnju.
 

Kada krenete Beogradom, ispitajte i jedne i druge, sigurno će vredeti!
 

Lokali sa reputacijom

Dva lokala u kojima će vam svaki dan biti kao da je Nova godina su restorani Dardaneli i Šešir moj
 

Prvi se nalazi u Deligradskoj 27. To je moderno mesto gde možete da dođete privatno, ali i poslovno, na važan sastanak. Naravno, moguće je i da svoje važne datume provedete baš ovde, uz veliku proslavu i odličnu muziku. Ovo je mesto gde se izuzetna pažnja poklanja gastronomskom uživanju. Poseban segment posvećen je hrani sa Balkana. Uživaćete u svim specijalitetima koje moežte da zamislite, od povrća, preko ribe do mesa. Naravno, deserti su nezaobilazni. Posebnu čar daju proja ili domaća pogača, u kojima možete da uživate. Tu je i bogata karta pića. Ovo je mesto koje možete da odaberete za  savršen početak dana, uz ukusan doručak, kao i za ručak i večernji obrok.
 

Drugi restoran, Šešir moj, nalazi se u nadaleko čuvenoj Skadarliji, odnosno u ulici Skadarska broj 21. Ovo je mesto za boeme i naročito se preporučuje za izlaske noću. Otvoren je 1990. godine, ali mnogi sumnjaju u to, zbog duha kojim odiše. Jedno je od tradicionalnih mesta u ovom delu grada, koje nikako ne bi trebalo zaobići. O hrani mnogo ne treba ni govoriti, dovoljno je reći da su kuvari veoma iskusni, da se tim ne menja i da se stalno usavršava. Ovde ćete takođe probati domaću pogaču, ali i zimnicu! Naravno, bez tamburaša ništa, pa je ovaj restoran kao stvoren za dušu!
 

Lokali koju svoju reputaciju tek stiču

Na nebu ugostiteljskih objekata zasijale su dve nove zvezde. To su Konzulat Waterfront i Pozorište
 

Prvi je otvoren u maju ove godine, na mestu gde je nekada bio splav Play, a bar Konzulat je njegova zimska verzija. Fenomenalan pogled na Kalemegdan samo je jedna od nijansi ovog sjajnog mesta. Ovo je prava oaza za beg iz gužve i boravak kraj reke. Možda vas podstakne i da putujete, jer su globu svuda okolo.  Postao je poznat po odličnom noćnom provodu i domaćim pop svirkama, ali isto tako ovde možete da svratite na klopu. Prema prvim utiscima, ovo će biti jedno od mesta sa reputacijom.
 

Pozorište tek treba da se dokaže, jer je otvaranje ovog kluba zakazano za 11. jul ove godine. Na adresi Karađorđeva 13, sa 600 metara kvadratnih, sigurno je da će privući mnoge zaljubljenike u dobru svirku, ali i nastupe di džejeva. Preko puta lokala je Beton hala, tako da će ovo biti siguran način da opušteni izlazak na večeru pretvorite u provod do zore!
 

Foto: Konzulat Waterfront

Spremili smo za Vas: