Magazin

U novogodišnjoj noći zasenite svojom sminkom

 U novogodišnjoj noći zasenite svojom sminkom
 
Par trika na brzaka za spektakularan  izgled
 
Boli Vas glava od pripremanja, ramišljanja, promena odluka? Pripreme su u jeku,a I dalje ne znate kako želite da izgledate. U dilemi ste jer želite da budete savršeni, a ne želite da pogrešite I budete predmet ismejavanja. Hoćete da Vaše lice blista, da se drugi dive Vašoj savršenoj novogodišnjoj sminki. Pred Vama je nekoliko načina na koji možete dovesti svoj novogodišnji look do savšrenstava I na kome će Vam svi zavideti.
Za Novu godinu možete slobodno preterati sa šminkom. Ten treba da bude u boji vaše kože. Nanesite ga u što manjoj količini. Ako nemate problema sa licem, preporučujem da izaberete neki mineralni puder. Sami najbolje znate šta vam u tom smislu odgovara, a jedino je važno da se lice ne sija. U uglove očiju stavite malo jači korektor, da taj deo lica posvetlite. Sjajno izgleda kada u unutrašnjim uglovima očiju postoji neki svetlucavi detalj, gliter na primer. Predlažem da ispod obrva takođe stavite neku jaku svetlucavu metalik senku u srebrnoj, beloj ili zlatnoj boji. Za osnovnu senku možete koristiti ljubičastu ili sivu, nikako crnu. Svetlookim devojkama preporučujem da probaju maskaru u boji. Ruž neka bude u crvenoj boji. Za tako glamuroznu priliku treba se potpuno osloboditi − dozvoljeno je da šminka bude jaka i na usnama i na očima. Jedino ne preporučujem da preko karmina stavite sjaj jer će se on u roku od pola sata razmazati, pa ćete na fotografijama, a i inače, delovati umrljano i neuredno.
Na nokte uradite francusaki manikir. Šta bolje najavljuje novogodišnje praznike od francuskog manikira, još ako su umesto standardnih korištene pastelna ružičasta i srebrna boja. Za ovu “majstoriju” potreban vam je prozirni, srebrni i svetloružičasti lak. Najpre nanesete prozirni lak, i pustite da se osuši. Zatim srebrnim povucite tanku liniju preko vrhova noktiju. Na kraju nanesite sloj sjajnog prozirnog ili svetloružičastog laka preko celog nokta (i srebrnog dela). Ovako ćete postići savršeni novogodišnji izgled.
 
Ono što je svakako dobar predlog za novogodišnju šminku jesu šljokice.Šljokice u svim bojama, jako nanesene na kapke Vaših očiju doprineće da Vaša novogodišnja šminka bude glamurozna.
 
 
 
Obrve iscrtajte olovkom kojao dgovara boji Vaše kose, zatim is osenčite senkama za obrve takođe u nijansi Vaše kose. Potom pređite na sminkanje očiju koje ćete ovomm prilikom I ovakvom šminkom posebno istaci. Kao podlogu nanesite senku boje koeže na Vaše kapke. Neka najsvetlija nijansa bude u predelu obrva, potm krenite se nanošenjem šljokičaste senke. Naneseite je kao na slici, tako da ugao koji se nalazi na pri kraju kapaka produži Vaše oči I doprinese Vašem što lepšem novogodišnejm igledu. Potom upotrebite senku broan boje kojom ćete iscrtati konture Vaših očiju I učiniti ih krupnijim I zavodljivijim. Na obraze nanesite rumennilo boje kajsije koje će lepo istaći konture lica, ali neće previže skrenuti pažnje na sebe kako ne bi sve izgledalo prenaglašeno. Na usne stavite mat ruž boje kože I olovku koja će učiniti Vaše usne punijim. Možete slobodno dovesti svoj novogodišnji izgled do savršenstva tako što ćete malo popuniti usne olovkom koju ćete naneti malo iznad usana, ali malo da to ne bi izgledalo kao da su se deca igrala šminkanja.
 
Ukoliko ispoštujete savete koje smo Vam dali Vaš novgodišnji izgled će biti besprekoran I sve ćete ostaviti bez teksta.
 
 
A. M.
 

Spremili smo za Vas: