Magazin

Nova godina u Beču

 Nova godina u Beču
 Dočekajte  2016. u jednom od najlepših gradova Evrope
 
Prilika da organizujete jednan odmor i prelepo putovanje zajedno su svakako prestojeći praznici. Vreme koje je pred nama je stvoreno za odmor, za one divne trenutke kada ništa ne radimo, već sedimo kraj prozora sa šoljom čaja i posmatramo sneg koji pada. Ukoliko već duže vreme planirate da otputujete ovo je fatastična prilika. Nova godina je stvorena da Vam  pruži odmor, uživanje i lepe trenutke koje po nekom nepisanom pravilu svi provodimo sa našim dragim osobama. 
Pružite sebi i svojoj voljenoj osobi jeno lepo novogodišnje putovanje. Dočekajte Novu godinu u Beču.
 
Mocart, Betoven, klultura, tri osnovne reči koje nas asociraju na ovaj grad, evropsku prestonicu kluture. Beč, prestonica Austrije, ne predstavlja samo jedno od najstarijih naselja srednje Evrope, centar kulture i privrede, scenu kako austrijske tako i evropske istorije, već i fenomen sam za sebe, prostor koji je kao retko koji drugi uticao na razvoj i promenu duhovnih, umetničkih, ekonomskih shvatanja, svojevrsna veza između istoka i zapada. Zbog svog povoljnog geografskog položaja, Beč je prošao kroz sve faze razvoja kroz koje je jedan srednjoevropski grad mogao da prođe: Rimski kastrum i tvrđava u ranom srednjem veku, odbrambeni bastion i trgovačko mesto, mesto okupljanja trubadura i minesengera, rezidencija kneževa, grotlo verskih ratova i uporište katoličke kontrareformacije, renesansno utvrđenje i kao Carski grad barokni kulturni centar.
Bio je i cilj napada osvajača iz raznih krajeva sveta ali i mesto spajanja različitih naroda, središte multinacionalne države i već više od devet decenija glavni grad jedne republike u srcu Evrope koja od 1995. Godine pripada evropskoj uniji i uporno insistira na svojoj neutralnosti. Sve ove metamorfoze i još mnoge druge, karakterišu onaj Beč koji je u svetu poznat kao otvoreni grad, grad čuvar možda najvećeg kulturnog nasleđa u Evropi.
U okviru ponude koju za Vas ima Viva Travel možete posetiti austrijsku prestonicu za 149 evra. Program traje pet dana, počinje polaskom iz Beograda  30.12 i završava se povratkom u Beograd 03.01. 2016. U okviru ponude možete posetiti Katedralu Sv. Stefana u kojoj se i venčao čuveni kompozitor Mocart, veličanstvene spomenike na Ringu, vrtove palate Belvedere, dvorac Schönbrunn, Mariahilfer ili Kärtner Strasse su samo deo znamenitosti koje ovaj grad može da ponudi, Demel, nekadašnju poslastičarnica carske porodice, važi za jednu od najpoznatijih i najboljih poslastičarnica na svetu, Dunavski toranj, Bratislavu, Baden.
Prestonica Austrije je savršen način da dočekate Novu godinu. Prelepa arhitekstura grada, divna mesta za šetnju, sve lepote koje nudi Beč će Vas toliko primamiti da ćete morati da se vratite opet pod njegovo okrilje, možda baš za sledeći doček Nove godine, ali nemojte propustiti priliku da  2015. dočekate u ovom gradu sa voljnom osobom koja kao i Vi neće ostati ravnodušna prema lepotama prestonice evropske kulture, prema lepotama Beča.
 
A.M.
 
 

Spremili smo za Vas: