Firenca 6 dana bus Nova godina - Nova godina, Doček Nove godine 2020

Firenca 6 dana bus Nova godina slike

Doček nove godine - Program


CENA:

od 179€ 

KONTAKT: 011/344-22-18

 
 
Program putovanja Nova godina:
 
1. dan Novi Sad – Beograd – Bregana (420 km)
Polazak iz Novog Sada u 17.00 sati ispred železničke stanice, kod lokomotive. Sastanak putnika na stanici Lasta, Železnička 2, u 18.30 sati. Polazak autobusa u 19.00 sati. Prelazak srpsko – hrvatske granice kod Batrovaca. Vožnja kroz Hrvatsku kraj Slavonskog Broda i Zagreba. Prelazak hrvatsko – slovenačke granice kod Bregane.
 
2. dan Bregana – Ferara – Bolonja – Kalencano (oko 620 km)
Noćna vožnja kroz Sloveniju a zatim kroz Italiju, kraj Venecije, Padove i Roviga. U jutarnjim satima dolazak u Feraru, koja je u 16. veku, bila jedan od najvećih centara umetnosti, posebno slikarstva i muzike, u Italiji. Obilazak pešice gradskog jezgra, proglašenog delom svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO–a, sa mnogobrojnim renesansnim građevinama, kojim dominira dvorac vlastelinske porodice d’Este, u čiju se zaostavštinu ubrajaju desetine palata i crkava sa neprocenjivim umetničkim blagom. Slobodno vreme.Nastavak putovanja za Bolonju. Po dolasku, obilazak centra Bolonje, grada nauke i umetnosti, poznatog po najstarijem univerzitetu u Evropi, osnovanom 1088. godine i po svojim karakterističnim, zasvođenim trgovačkim ulicama: Trg Mađore, trg i fontana Netuno, bazilika San Petronio, jedna od najvećih u Italiji, tornjevi Azineli i Garizenda iz 12. veka… Slobodno vreme. Polazak za grad Kalencano (oko 90 km) u Toskani na 20 km severozapadno od Firence, ima oko 16.000 stanovnika. Smeštaj u hotel. Noćenje.
 
3. dan Kalencano – Firenca – Kalencano - Nova godina
Doručak. Posle doručka odlazak vozom u Firencu, najbogatiju umetničku riznicu Italije, posle Rima. Osnovana kao rimsko naselje na reci Arno, Firenca je od 12. veka samostalna gradska republika a zatim vojvodstvo. Doživela je procvat tokom vladavine moćne bankarske porodice Mediči (14–17. vek), čiji su se najviđeniji članovi – sposobni vladari i reformatori – istakli i kao velike mecene i pokrovitelji umetnosti. Od 1865. do 1871. Firenca je bila prestonica Italije. Obilazak užeg centra grada pešice: trg Sinjoria, katedrala Santa Marija del Fiore, sa čuvenom Bruneleskijevom kupolom, krstionica, Ponte Vekio – pokreveni most iz 14. veka, palata Ufići, crkva Santa Kroće (u kojoj su grobnice Mikelanđela, Makijavelija i Galileja)… Slobodno vreme. Povratak u Kalencano. Fakultativni odlazak i povratak u Firencu na individualni doček Nove godine. Noćenje.
 
4. dan Kalencano – Sijena – San Điminjano – Kalencano (oko 200 km) - Repriza Nove godine 
Doručak. Celodnevni fakultativni izlet autobusom “Sijena i San Điminjano”. Sijena je posle Firence – čiji je ozbiljan rival bila u prošlosti – drugi po značaju grad Toskane, po umetničkoj i kulturnoj baštini. Smeštena na tri brda, odlikuje se gotskom arhitekturom i građevinama od crvenkaste opeke. Po dolasku, obilazak pešice gradskog jezgra: Pjaca del Kampo, trga u obliku školjke na kome su Fontana sreće i Palaco publiko sa zvonikom (88 m), Pjaca del Duomo sa gotskom katedralom, ukrašenom mozaicima… Slobodno vreme. Odlazak za San Điminijano, tipičan toskanski gradić, okružen vinogradima i maslinjacima, koji je zadržao u velikoj meri svoj srednjovekovni izgled. ”San Gimignano dalle belle torri” – jedinstven je po 14 preostalih od 72 visoka tornja – koje su bogate porodice od 15. veka podizale zbog prestiža. Obilazak centra grada pešice. Slobodno vreme. Povratak u Kalencano. Noćenje.
 
5. dan Kalencano – Firenca – Sežana (oko 400 km)
Doručak. Odlazak vozom u Firencu. Vožnja traje 20 minuta. Stanica u Firenci je udaljena 1 km od istorijskog centra grada. Fakultativni obilazak palate Uffici sa lokalnim vodičem na našem jeziku. Slobodno vreme. Povratak vozom u Kalencano. Polazak za Srbiju. Vožnja prema Veneciji, Trstu i Sežani na slovenačko – italijanskoj granici.
 
6. dan Sežana – Beograd – Novi Sad (610 km)
Noćna vožnja kroz Sloveniju. Prelazak slovenačko–hrvatske granice kod Bregane. Vožnja kroz Hrvatsku. Prelazak hrvatsko–srpske granice kod Batrovaca. Dolazak u Beograd u jutarnjim satima.

Informacije i rezervacije

 

Cene Nova godina

 

 

broj osoba cena br.dana smeštaj vrsta usluge prevoz  
2 po osobi 6 dana soba noćenje sa doručkom prevoz autobusom  

 

 

polazak povratak trajanje cena napomena
29.12. 03.01. 6 dana 179 €  

 

* za smeštaj za više osoba ili sa decom, popuste, kao i varijacije u ceni za lux smeštaj, kontaktirajte oglašivača ponude
* proverite da li postoje dodatna plaćanja koja nisu iskazana u tabeli u tekstu ponude
* oglašivač je odgovoran za cene i termine koje se prikazuju u ponudi
* prikazane cene su informativnog karaktera, detaljne informacije potražite direktno kod oglašivača

2+1 po osobi 6 dana soba noćenje sa doručkom prevoz autobusom

 

 

 

polazak povratak trajanje cena napomena
29.12. 03.01. 6 dana 179 €  

 

* za smeštaj za više osoba ili sa decom, popuste, kao i varijacije u ceni za lux smeštaj, kontaktirajte oglašivača ponude
* proverite da li postoje dodatna plaćanja koja nisu iskazana u tabeli u tekstu ponude
* oglašivač je odgovoran za cene i termine koje se prikazuju u ponudi
* prikazane cene su informativnog karaktera, detaljne informacije potražite direktno kod oglašivača

 

Opis / Detalji putovanja Doček Nove godine

 
Ferara – Bolonja – Kalencano – Firenca – Sijena – San Điminjano
6 dana / 3 noćenja – autobusom

Novo!!! Transferi od i do Beograda, polasci iz više gradova srbije!

Polazak: 29. decembar 
Povratak: 3. januar

Smeštaj- Hoteli Nova godina:

 

- Hotel Valamarina***,Calenzano,Via Baldanzese, 146

 

- Smešten je u centru grada Calenzano koji se nalazi 20 km od centra Firence a sa kojom je povezan gradskim autobusom i železnicom. Ima recepciju, restoran, bar, wifi. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom, standardno opremljene, klimatizacija, sa telefonom i televizorom, frižider, fen. Doručak je kontinentalni – samoposluživanje.

 

- Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije.

 

Cena putovanja za docek po osobi: 179 evra

 

Doplata za jednokrevetnu sobu je 80 evra

 

Umanjenja period Nova godina:

 

- umanjenje za treću odraslu osobu u dvokrevetnoj sobi sa trećim (pomoćnim) ležajem je 10%,

 

- umanjenje za dete do 12 godina u dvokrevetnoj sobi sa trećim (pomoćnim) ležajem je 15%.

 

U cenu putovanja za doček Nove godine je uključeno:

 

- prevoz autobusom na navedenoj relaciji (visokopodni ili dabldeker sa audio video opremom),

 

- povratna vozna karta 2. dana na relaciji Kalencano – Firenca – Kalencano,

 

- tri noćenja sa doručkom u hotelu kategorije tri zvezdice u Kalencanu,

 

- razgledanja prema programu,

 

- usluge vodiča,

 

- troškovi organizovanja putovanja.

 

U cenu putovanja za doček Nove nije uključeno:

 

- fakultativni izleti,

 

- međunarodno zdravstveno putno osiguranje,

 

- povratna vozna karta 5. dana na relaciji Kalencano – Firenca – Kalencano.

 

Fakultativni izleti za period Nove godine:

 

- Celodnevni izlet autobusom “Sijena i San Điminjano” u trajanju od oko 9 sati. Cena: 30 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom, usluge vodiča i razgledanje istorijskog centra Sijene i San Điminjana.

 

- Obilazak palate Ufići u trajanju od oko 3 sata. Cena 35 evra (do 18 godina cena: 25 evra). U cenu je uključeno: povratna vozna karta, rezervacija, ulaznica, slušalice, lokalni vodič na srpskom jeziku. Za ovaj izlet je neophodna prijava i uplata u agenciji prilikom rezervacije.

 

- Fakultativni odlazak i povratak u Firencu na individualni doček Nove godine. Cena: 10 evra (prevoz vozom Kalencano–Firenca–Kalencano).

 

- Prijavljivanje za ove fakultativne izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje a plaćanje je u Italiji, isključivo u evrima, u efektivi. Potrebno je najmanje 30 učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih izleti bi mogli da se realizuju uz korekciju cene.

 

Uslovi i način plaćanja:

 

- Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu za efektivu Banca Intese na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju uplaćuje se akontacija u iznosu 40% od ukupne cene putovanja, a preostalih 60% plaća se najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.

 

- Plaćanje može biti:

 

1. Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun organizatora putovanja, ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina).


2. Uplatom na rate bez kamate - akontacija 40%, a ostatak čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu).


3. Platnim karticama (Visa, Master, American Express od Banca Intese i Komercijalne banke) - akontacija 40% a ostatak do šest mesečnih rata bez kamate.


4. Putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima Organizator putovanja ima potpisan ugovor..Polasci iz drugih gradova:

 

- Postoji mogućnost transfera kombijem ili minibusom uz doplatu na sledećim relacijama:

 

- Kruševac, Jagodina, Paraćin, Kragujevac, Čačak, Kraljevo, Niš: cena povratnog transfera: 20 eur,

 

- Šabac, Loznica: cena povratnog transfera: 15 eur.

 

- Minimum za realizaciju transfera je 10 putnika, rok za prijavu je najkasnije 10 dana pre polaska.

 

Važne napomene za putovanje “Firenca”:

 

- Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 10 dana pre polaska ili do popune mesta.

 

- Potrebno je najmanje 45 putnika za realizaciju ovog putovanja.

 

- Uz blagovremeni upit u poslovnicama organizatora putovanja, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama.

 

- Kalenzano i Firenca su povezani vozom koji putuje 25 minuta i cena karte je 2.5 evra.

 

- Mesta Bregana i Sežana navedena su u programu kao približna pozicija autobusa na kraju prvog i šestog dana putovanja.

 

Opšte napomene za putovanja:

 

- Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje.

 

- U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja organizatora putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno.

 

- Organizator putovanja ima licencu OTP 196/2010 izdatu 10. februara 2010. godine od strane Min. turizma Republike Srbije. Za troškove nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika u mesto polaska u zemlji ili inostranstvu, usled insolventnosti organizatora putovanja – polisu osiguranja broj 7768973 od 01.06.2015. osiguravajuće kompanije Generali Osiguranje Srbija a.d.o. Beograd, Milentija Popovića 7b. Za naknadu štete putniku, prouzrokovanu neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, u skladu sa Opštim uslovima putovanja i programom putovanja – polisu osiguranja broj 7768974 od 01.06.2015. osiguravajuće kompanije Generali Osiguranje Srbija a.d.o. Beograd, Milentija Popovića 7b. Obe polise važe do 01. juna 2016. godine

 

- OpšS uslovi putovanja organizatora putovanja su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije kao i opštim uslovima putovanja i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA); mole se svi putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Organizator putovanja smatra da se putnik u celosti upoznao sa Opštim uslovima putovanja i programom putovanja potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

 

Napomena:

 

- U slučaju promena na monetarnom tržištu i na tržištu roba i usluga, zadržava pravo na korekciju cena. Uz ovaj cenovnik važe Opšti uslovi putovanja Organizatora putovanja, licenca OTP 196/2010.

Rezervacija za Firenca 6 dana bus Nova godina

Rezervišite svoju kartu na dočeku, a mi ćemo u roku od najviše jednog radnog dana obavestiti organizatora koji će vas kontaktirati kako biste precizirali uslove.

Pregled ponude

Broj impresija Broj impresija


12348

Broj opširnih pregleda Broj opširnih pregleda


512